– Hva er viktigst for deg akkurat nå, Caroline?

– Det er at mine nærmeste har det bra. Det inkluderer blant annet sønnen min på 15 måneder og mannen min.

– Er du så fornøyd som du virker?

– Ja, det er jeg. Jeg har det bra fordi jeg opplever mye stabilitet. Det er viktig for meg. Jeg har en trygg og god jobb som sykepleier i hjemmebasert omsorg, barnehageplass, vet at jeg får betalt regningene når de kommer og er fornøyd med å bo på Ingeberg.

– Hvis du kunne velge fritt; hva hadde du gjort i denne uka?

– Da tror jeg at jeg ville ha tatt med mann og barn til Syden for litt varme. Jeg var heldig i sommer og hadde ferie hjemme den uken det var fint vær.

– Nå sitter vi på Koigen. Er Koigen og strandsonen viktig for deg?

– Ja, og området ble viktigere etter at jeg fikk barn. Jørgen koser seg med sanden og vi går turer her. I sommer badet jeg bare én gang.

– Følger du med på jernbanesaken, eller blir det for mye om den?

– Jeg innrømmer at jeg ikke har fulgt med så veldig nøye. Men vi har HA slik at jeg ser at det er mye diskusjon om valg av trasé. Det er kanskje ikke så dumt å flytte banen vekk fra strandsonen.

– Også om det skulle koste noen milliarder kroner ekstra?

– De finner sikkert penger et sted. Men hvis jeg måtte velge mellom et par milliarder mer til jernbanefri strandsone og flere sykehjem så hadde jeg valgt sykehjem.

– Vil denne saken avgjøre hvem du stemmer på i Hamar?

– Nei. Jeg har skjønt at det ikke er politikerne i Hamar som tar den endelige avgjørelsen. Jeg tror at man kommer fram til den beste løsningen uansett hvem som vinner valget i Hamar.

– Hvilke saker avgjør hvem du stemmer på?

– Eldreomsorg og barnehager.

– Høyre vil flytte 10 millioner fra eldreomsorg til barnehageplasser. Synes du det er en god idé?– Det blir et veldig vanskelig spørsmål fordi jeg er mellom barken og veden. Men jeg synes ikke det er riktig å ta ti millioner kroner fra eldreomsorgen.

– Hvem synes du har gjort det best i årets valgkamp?

– Jeg har bitt meg litt merke i By og bygdelista. Ellers så har ikke mange utmerket seg. Med unntak for Høyres utspill om eldreomsorg, og det likte jeg ikke.

– Stemmer du kanskje på BBL?

– Det kan hende. Det blir enten dem eller Ap. Jeg var med i AUF for ti år siden og Ap ligger fortsatt nærmest mitt hjerte. Men jeg merker at det er forskjell på lokalvalg og stortingsvalg nå.

– Du har stort sett stemt Ap

– Fram til nå, så har jeg det, ja. Men kanskje vi trenger et nytt og friskt pust i politikken. Men jeg er skeptisk til at BBL vil samarbeide med Høyre. Derfor må jeg i tenkeboksen.

– Bare det som hindrer deg?

– Ja, jeg tror det. Men jeg er jo sosialist og liker Arbeiderpartiet best. Så det blir nok Ap, igjen, hvis jeg må si et valg her og nå.

– Du må ikke, men du tror det?

– Ja, jeg tror det blir Ap. Men det er mulig å påvirke meg denne siste uken av valgkampen.

– Hva liker du best i Hamar?

– At Hamar er en trygg by med mange tilbud hvis du vil oppsøke dem. Dette er et godt sted å vokse opp. Jeg vokste selv opp her, og vil ikke flytte.

– Og hva liker du aller minst?– Nei, si det. Det var et vanskelig spørsmål. Jeg kommer ikke på noe som jeg misliker her.

Frank Brandsås

fbr@h-a.no / 918 28 968

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00