Fredag var det skolevalg for elevene på Ringsaker videregående skole.

Elevene stemte på de partier som har lister ved årets fylkestingsvalg. Det betyr at et parti som Ringsaklista aldri var med i konkurransen.

Etter torsdagens debatt var det knyttet spenning til hvilket parti som hadde gjort størst inntrykk under debatten.

Stangesokningen Kristian Tonning Rise overrasket elevene med sang under debatten. Det samme gjorde Miljøpartiet de Grønnes Martin Løken fra Elverum. Derfor var disse to partiene favoritter etter å ha tilsynelatende vunnet ungdommenes stemme.

Men ungdommene i Ringsaker er tydeligvis fornøyd med styringen til Anita Ihle Steen og Arbeiderpartiet som vant skolevalget, men ikke soleklart. 24,7 prosent er atskillig mindre enn ved forrige skolevalg i 2011. Da fikk Ap hele 45,3 prosent av stemmene og ble etterfulgt av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Miljøpartiet De Grønne har nok en høy stjerne blant de unge velgerne, ut ifra valgresultatet. 11,2 prosent oppslutning samlet de. I 2011 hadde MDG bare 0,6 prosent av stemmene.

– Jeg synes det var vanskelig å velge, men valget falt på Arbeiderpartiet fordi jeg liker hvordan de styrer kommunen, sier Erik Nannestad etter å ha stemt.

Slik ble resultatet:

Ap 24,4 %

Frp 19,7 %

H 18,5 %

MDG 11,2 %

SV 6,6 %

V 5,9 %

Sp 4,9 %

Pp 4,9 %

Rødt 2,5 %

KrF 1,3 %

De Kristne 0,2 %

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00