Kun 56,9 prosent avga stemme ved fylkestingsvalget for fire år siden. Sp-listetopp og fylkesråd Aasa Gjestvang håper på større oppslutning om valget i år.

– Vi vil jo gjerne ha flere til å engasjere seg i utviklingen av Hedmark. Mange ting står på spill. Dette er et særdeles viktig valg, nå som kommune- og regionreformen kommer. Hvordan skal hedmarkskartet bli seendes ut? Det slaget står i denne kommende perioden. Da har det mye å si hvilke politikere som sitter i fylkestinget, mener Gjestvang.

Lite temperatur

Som Sp-politiker vil hun kjempe for at kommunegrensene beholdes som i dag, og at fylkeskommunen består, og helst styrkes.

Det har ikke vært mye temperatur i valgkampen på fylkesnivå, men Gjestvang mener dette ikke skyldes mangelen på viktige saker i fylkespolitikken.

– Det har vært stille, og jeg kunne ønske vi fikk mer oppmerksomhet. Det ligger litt i fylkeskommunenes natur, å ha et overordnet fokus, og det framstår kanskje lite konkret for velgerne, men vi er også en tjenesteleverandør, og folk bryr seg jo om det vi leverer. De er opptatt av at bussen går som den skal, at vegen asfalteres, og at tilbudet i den videregående skolen er bra, sier Gjestvang.

Vil ha maktskifte

Takket være Sp fikk Ap beholde makten i fylkestinget for fire år siden. Gjestvang er åpen for å fortsette samarbeidet.

– Ap er det partiet vi har mest likheter med, sier Gjestvang.

Hedmark Høyres listetopp, Rune Øygarden, går nå dørbank over hele fylket i håp om å skaffe nok stemmer til et maktskifte.

– Vi klarer ikke å ta makta alene, men vi er villige til å strekke oss veldig langt for å endre maktsituasjonen i Hedmark, sier Øygarden.

Hans mål er å få byttet ut dagens parlamentariske styresett i Hedmark med formannskapsmodellen, som han mener er mer inkluderende.

– Vi vil jo i utgangspunktet legge ned fylkeskommunen, men vi stiller til valg, og vil gjøre en god jobb der. Det hjelper overhodet ikke å boikotte fylkestingsvalget, sier Øygarden.

Han tror de store avstandene er med på å forklare mangelen på temperatur i fylkestingsvalget.

– Den lave temperaturen avspeiler vel også manglende interesse rundt fylkespolitikken, sier Øygarden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.