– Jeg setter stor pris på å få et slikt besøk og at jeg dermed kan være med på å påvirke politikken fra bånn av. Jeg synes det er interessant å prøve å påvirke politikken.

Det sa Gjermund Ruud Skjeseth (23) til HA etter møtet med Arbeoderparti-toppen inne på gården.

Deretter bar det ut for å kjøre skurtresker – noe som Støre fikk smaken på da han debuterte hjemme hos Einar Myki i Løten i fjor. Sammen med et bilde av Støre fra signeringen av delelinje-avtalen er et bildet fra Løten-besøket det eneste på kontoret.

Heltidsbonde vanskelig

Støre sa seg mektig imponert over satsingen til den unge gårdbrukeren i Romedal. I tillegg til å drifte egne snaut 400 mål forpakter 23-åringen like mye. I tillegg har han kjøpt avanserte maskiner som brukes til omfattende leiekjøring til både såing og tresking.

På toppen av dette har Ruud Skjeseth 80 prosent stilling som rådgiver innen landbruk.

Nettopp hans ønske om å være heldagsbonde var da også hovedtemaet i praten mellom 23-åringen og Arbeiderparti-lederen.

– Min drøm er å bli heldagsbonde, sa 23-åringen. Han understreket at dagens regjeringen ikke skal ha æren for at det i fjor ble et godt kornår for andre år på rad.

Senterparti-politiker

23-åringen står på sjetteplass på kommelista til Senterpartiet i Stange.

Det var overraskende for Ap-ordfører Nils A. Røhne:

– Det visste jeg ikke. Men jeg kan se det som en tanke på et framtidig samarbeid med Senterpartiet i Stange. Det er savnet, men ikke særlig realistisk, sa Røhne til HA.

Sekretær Grete Mikalsen i Hedmark Arbeiderparti sa det slik da HA spurte om ikke Ap klarte å finne en Arbeiderparti-bonde å ta Ap-toppen hjem til:

– De finnes helt sikkert, Men dette er et fellesarrangement med Hedmark Bondelag. Det viktigste var å finne en bonde som tenker framtidsrettet. Vi tenkte på næring, og ikke på parti, sa Mikalsen.

Lederen for Hedmark Senterparti, Aasa Gjestvang fant det veldig morsomt at Ap-toppene dro hjem til en Senterparti-bonde:

– Det er overraskende, men flott at Ap besøker Senterparti-folk og vil promotere en skikkelig senterpartist, sa Gjestvang og lo.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00