Bankmannen Bjørseth er selv oppvokst i Ottestad. Trafikksikkerhet og trygge veger er to av hjertesakene til lokalpolitikeren.

Etter siste formannskap onsdag 26. august er Bjørseth frustrert.

– Jeg stilte spørsmål om vegen og fikk til svar at utbedring neppe kan gjennomføres før i 2017, tidligst i 2016. Er Stange kommune beredt på å betale erstatning på alle biler som må verksted fordi de blir ødelagt på den dårlige vegen? Det var oppfølgingsspørsmålet mitt, men ingen kunne gi et fullgodt svar. Dette er skoleveg, bussrute. atkomst til barnehage og transportåre for hundrevis av ottestadbeboere. Ringvegen som går motsatt veg har allerede fått økt belastning, som er en stor ulempe for nærmiljøet. Det er veldig uheldig at trafikken her er økt på grunn av vegforfallet, sier Bjørseth.

Liten framdrift

Mor Tine Adolfsen sier ei samlet foreldregruppe tok opp den dårlige vegstandarden på et barnehagemøte i fjor, men ingenting har skjedd.

– Nå utbygges barnehagen og enda flere skal kjøre Holmlundvegen. Flere boliger er også under planlegging på Engvoldhagan. Vi er bekymret. På vinteren med sporete veger er det skummelt å levere unger i barnehagen, føler jeg, sier Adolfsen.

– Ikke fornøyd med svaret

Ifølge Bjørseth er han ikke fornøyd med svaret politikerne fikk i formannskapet.

– Svaret jeg fikk var at kommunen avventer reguleringsplanen for det nye boligfeltet. Da formannskap og kommunestyre behandlet utvidelsen av Holmlund barnehage tok jeg også opp vegsikkerhet og standard i Holmlundvegen. Det er mange skoleunger Hoberg skole og antallet barnehageunger øker. Situasjonen er uholdbar, vi må snarest ha på plass en bedre veg. Noe må skje nå. Jeg er flau på vegne av Stange kommune, sier Bjørseth videre.

Laila Nordhagen sier veglappingen ikke holder mer enn to til tre dager.

– Jeg har bodd her i 32 år. I 25 år har vegen vært dårlig, sier hun.

Vil reparere det verste

Virksomhetsleder Knut Hushagen opplyser at kommunen vil følge opp vegen fortløpende.

– Vi skal utføre utbedringer på Holmlundvegen fortløpende, men vi kan ikke gjøre tunge tiltak nå på grunn av reguleringsplanarbeidet som pågår. Vegen må fortløpende skjøttes og skal tåle den økte belastningen i tida framover, avslutter Knut Hushagen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.