tirsdag 22. oktober 2019

HAs UHØRT – i samarbeid med Hamar kulturhus

Hvilken musikkvideo liker du best? Hvilken låt liker du best? Hvilket band vil du stemme på? Bli med på kåring av årets UHØRT!

AVSTEMMINGEN ER Å AVSLUTTET.

Vi trekker ut tre personer som vinner to billetter hver til Uhørt-konserten fredag 20. november kl 18.30 – med Turboneger som headliner!

 

KANDIDATENE
(klikk på navnene for å lese mer om hvert band)

 • Kamilla November
  Kamilla Marie Iversen (22) fra Hamar.
 • Adsecula
  Jostein Risto (18), Torgrim Elvsveen (18), Tobias Lyseggen (18), Henrik Langgård (17) fra Ringsaker.
 • Decieve Me
  Stian Ripsrud (19), Sivert Steen (19), Kasper Skaaret (20), Joakim Nordholm (23), Magnus Austad Løkken (19) fra Stange.
 • Aether
  Håvar Knutsen Brennhagen, Sivert Steen, Ruben Jahren, Aleksander Melbye, Bjørn André Syverinsen fra Stange.
 • Spit of Pestilence
  Waldemar Kristiansen (17), Gaute Rosvold (15), Henrik Olaussen (21), Henrik Langgård (17) Mattis Bjørke (17) fra Stange.
 • De Gloom
  Mathias Ryberg (18), Brede Skårer (20), Håkon Gisnås Vardeberg (20), Per Aleksander Fossheim Johansen (21), Haaken Dobloug (22) fra Hamar.
 • Not Dark Yet
  Erlend Arnesen, Martin Espelund Ekse, Frida Tømmerberg, Hanna Ekre, Ola Trøen, elever ved musikklinja Stange videregående.
 • Helseskade
  Odin Sand (19), Øystein Skaaret Melby (19), Simen Pedersen (19), Samuel Harang (20), Sindre Bekkevold (19) fra Hamar.
 • Aras Hajo
  (25) fra Hamar.
 
HVA ER UHØRT?
 • Ingen sjangerbegrensning
 • Gjennomsnittsalderen i bandet: under 25 år.
 • HAs lesere kårer vinnerne. De tre med flest stemmer får spille i storstua Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus fredag 20. november kl 18.30. Kvelden avsluttes med Turboneger!
 • Den kvelden avsløres også bandet/artisten med aller flest stemmer, som får spillejobb under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar 2016 og 5000 kroner i stipend.
I løpet av sommeren og høsten er videoene spilt inn på klubbscenen i kulturhuset. HAs fotosjef, Trond Lillebo og Mathias Eek har stått for flerkameraproduksjon og klipp, mens Kent Frydenlund og Musikkverkstedet i Hamar kulturhus står bak scene og lys.
Hamar kulturhus
BLI SETT
– Med Uhørt-prosjektet har vi ønsket å få unge, gode, lokale musikere fram i lyset, sier Lillebo og utviklingsredaktør Anne Ekornholmen i HA.
– Det er mange dyktige band og artister på Hedmarken, og dette er en unik sjanse for dem å presentere seg med en egen musikkvideo, sier Kent Frydenlund, arrangør og lydtekniker i Hamar kulturhus. Han presiserer at videoene vil bli sett av flere tusen lesere, og ikke minst bookingsansvarlige i distriktets festivaler. - Det finnes knapt noen bedre måte å gjøre seg sett i miljøet, mener Frydenlund.

 

SPILLE MED TURBONEGER
– Vi ville gjøre litt stas på de unge, lokale banda og ønska oss en av mastodontene i norsk rock som headliner på dette arrangementet. Det fikk vi, sier produsent i Hamar kulturhus, Rune Kristian Haugen, og legger til at det blir en eget område for ungdom under 18 år oppe på galleriet.

EKSTRAPREMIE: OL
– Vi vil satse på alle gode prosjekter som involverer ungdom, og ønsker å tilby vinneren av Uhørt plass i vårt festivalprogram, sier sjef for Sjoggfest, kulturfestivalen under Ungdoms-OL, Lars Erik Bratlie. Han vil sørge for at artisten eller bandet får spille foran et stort publikum, og deler ut et stipend på 5.000 kroner til vinneren.
Turboneger
Turboneger