Hun bøtter inn mål på klubblaget og viser spill som få andre på hennes alder.

Hun er bare 16 år og har mye en håndballspiller må ha for å bli best mulig. Hun trener også litt mer enn andre. Nå reiser hun til Skien og skal møte landslagstrener Gro Hammerseng-Edin.

Skryter av klubb og lagvenninner

Ada Aalstad reiser på landslagssamling 31. mars og der blir hun i fem dager. Men før det er det treninger med gode lagvenninner.

Ada er ikke jenta som vil stikke seg fram. Det så vi raskt da vi var innom henne på en av lagets treninger.

Noe bilde alene og uten lagvenninnene satt langt inne, men noen herlige meldinger fra nettopp venninnene gjorde det nok litt lettere for stortalentet.

Litt motvillig var hun, men vi fikk det da til.

– Nei, dette liker jeg ikke i det hele tatt, men nå er det over for denne gang. Det du må få med deg er at det er lagvenninnene som gjør meg god. Det er så mange gode håndballspillere på dette laget, og det gjør dette veldig morsomt. I tillegg er Storhamar som klubb bare utrolig. For egen utvikling, så er jeg garantert i riktig klubb, sier Ada.

Skryt av treneren

Kai Aleksander Lindberg har vært treneren til Ada de to siste sesongene og det var bare godord som kom fra treneren.

– Ada er ei herlig jente som kan bli så god som hun bare vil. Hun har en iver som gjøre henne til den hun er i dag. Ada er en fryktløs spiller og har bein i nesa.

– Hun stiller krav til alle rundt seg, men mest til seg sjøl. Det jeg liker er at hun også stiller krav til meg som trener. Den utfordringen tar jeg på strak arm. Ikke alle 16-åringer gjør det mot treneren, men det liker jeg, sier trener Lindberg.

Ada trener rundt 17 timer i uka. Hun går første året på Wang Toppidrett.

Ufarlig samling

Ada sier hun gruer seg litt til samlingen. Hun er litt redd for å ikke prestere på det nivået hun vet hun har inne.

Vi tok en prat med landslagstrener Gro Hammerseng-Edin.

– Det er det vi ser på mange av spillerne. Det er litt høye skuldre på noen av dem, men det skal de ikke ha. De har kommet til denne samlingen fordi de har prestert. Skulle de allikevel ha disse berømte høye skuldrene, så tror de at løpet er kjørt. Det er det selvfølgelig ikke.

– Det er de referansene som vi har inne som gjør at for eksempel Ada er inne i varmen. Jeg håper de rister av seg nervøsiteten og bare kjører på. Det er det vi vil se. Jeg gleder meg til samlingen, for er det mye talent, sier Gro Hammerseng-Edin som i sine glansdager ble kåret til verdens beste spiller.