(Ringsaker Blad): Strandby har jobbet som journalist i Ringsaker Blad siden 2018 og har i en periode også fungert som konstituert nyhetsleder. Nå blir han fast nyhetsredaktør.

– Det blir en spennende utfordring, fastslår furnesingen.

Han har tidligere jobbet i Hamar Arbeiderblad.

Stor arbeidskapasitet

Redaktør Gaute Freng er fornøyd med ansettelsen.

– Thomas er en solid journalist som jeg er trygg på vil gjøre en god jobb som nyhetsredaktør. Han har i løpet av sine år som journalist opparbeidet seg betydelig respekt og tillit hos folk. Han har også stor og god kunnskap om personer og lokale miljøer i Ringsaker. Det er en klar styrke, sier Freng

Han er også trygg på at Strandby vil bli en god leder i redaksjonen.

– Han jobber godt sammen med de andre. Samtidig viser han veg for de andre her gjennom sitt engasjement og den innsatsen han legger ned til enhver tid, mener brøtningen Freng.

Ny hverdag

Strandby er forberedt på at hverdagen hans endrer seg med ny stilling og sier han vil savne å være mye ute i felt og ute blant folk, med kamera, notatblokk og penn.

Samtidig ser han fram til nye oppgaver og har en klar formening om retningen for Ringsaker Blad framover, men vil ikke røpe så mye fra interne målsettinger.

– Ringsaker Blad har de siste årene utviklet seg mye, tatt store digitale steg og har opplevd stor vekst, men vi ser at det fortsatt er mye uhentet potensial. Sammen skal vi hver dag jobbe for at RB stadig blir en bedre avis for våre mange og trofaste abonnenter. Vi skal aldri være mette, avslutter furnesingen.

Sa opp i prøvetid

Tidligere nyhetsredaktør Tore Svensrud sa opp på starten av året for å bli daglig leder i Romedal Catering.

Siw Sandberg Holter ble ansatt som hans erstatter i mai, men sa opp i september, innen prøvetiden var over.

Hun kom fra jobben som rektor på Sonans til avisen, men startet «i sin tid» som typgraflærling i Ringsaker Blad og Østlendingen.

– Det er ikke noe dramatikk rundt det, men det er fordelen med at det er prøvetid for begge parter, sa hun da det ble kjent at hun hadde sagt opp.