Våren 2023 blir et konsert- og teaterslipp i Hamar. Maken til tilbud er nok vanskelig å finne i en norsk by på samme størrelse som Hamar.

Denne helga er nok krittet av på kalenderen for alle som liker livemusikk: OnklP & De Fjerne Slektningene i Festiviteten 17. mars, plateslippkonsert med Paper Crown i Hamar Teater samme kveld. Lørdag 18. mars er det Di Derre – Anonyme Akustikere i Hamar kulturhus, og ABBA-kveld med Voulez Vous i Hamar Teater, samme kveld. Og for sikkerhets skyld: Vårkonsert med Hedmarken Symfoniorkester søndag 19. mars.

Mange har nok også satt av tid til AnJazz i mai, onsdag 10. mai til og med lørdag 13. mai, som vanlig med et tettpakket kvalitetsprogram.

Ole Ivars har allerede satt opp en ekstra avslutningskonsert i kulturhuset – og nå er altså datoene onsdag 22. mars og fredag 24. mars for «Takk for alle fine år».

Teater Innlandet gir publikum en mulighet til å se tre større produksjoner på egen scene denne våren: «Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis», «Møt meg ved morgengry» og «Få bomme en».

Riksteatret stopper i Hamar flere ganger i vår: «Stormfulle høyder» (Emily Brontës verdenskjente klassiker) fredag 10. mars, «Nei og atter nei» 19. april (med utgangspunkt i Nina Lykkes kritikerroste roman) – og «Bølgebrus» på Koigen 9. mai.

Sjekk premièren på «Grease» 27. april, PS: Prosjekter og Hamar kulturhus' egen produksjon.

Kamelen lander 25. mars.

Og det må nevnes en lokal godbit, på programmet til prosjektet «Morgenkonsert» på Domkirkeodden 15. april: To bassister av internasjonal størrelse, begge bosatt i Ottestad: Ellen Andrea Wang og Sigurd Hole.

I invitasjonen står det: «Jammen er det tett befolket med bassister på Ottestad! Et drøyt steinkast unna hverandre befinner nemlig to av landets (og verdens!) mest unike jazzbassister seg: Ellen Andrea Wang og Sigurd Hole. Denne morgenen møtes de to, ikke til dyst, men snarere til en nysgjerrig felles utforsking av hverandres musikalske univers.»