Stavhopper, Malin Vik Gregor vant jenteklassen i HAs talenter suverent, med seier i fire av seks øvelser. I gutteklassen halte langrennsløper, Kristian Græsli i land seieren i siste øvelse.

Begge mener de hadde godt utbytte av å konkurrere mot idrettutøvere fra andre idretter.

Delte erfaringer

- Til vanlig trener og konkurrerer vi mot de samme utøverne i den samme idretten. I HAs talenter fikk vi prøve oss i nye øvelser mot utøvere fra ulike idretter, sier Malin Vik Gregor.

Under innspillingen av serien var utøverne med hverandre hele dagen. Kristian Græsli brukte tiden på å dele erfaringer med de andre deltakerne.

- Det er viktig å høre litt om hvordan de ulike idrettene fungerer. Om hvordan treningshverdagen til en fotball- eller bandyspiller er. Man blir god på veldig mange forskjellige måter. Det var inspirerende å møte og konkurrere mot alle de andre, sier Græsli. 

Hadde fordommer

Langrennsløpere regnes for å være noen av verdens mest seriøse og best trente idrettsutøvere. Hamar-løper Græsli forteller at han og flere langrennsløpere har fordommer mot enkelte idretter.

- Man tenker jo at noen fotballspillere er litt useriøse og at de ikke trener så mye.

Men Græsli lot seg imponere av samtlige deltakere under innspillingen av HAs talenter.

- Jeg lot meg kanskje imponere mest av Mattis Nerheim. Han spiller 3. divisjon i fotball, men han overrasket meg. Han var mye bedre trent enn jeg hadde trodd, sier langrennsløperen.

- Blir en konkurranse idrettene imellom

Malin Vik Gregor var usikker på om hun var godt nok trent til å hevde seg i HAs talenter. Men stavhopperen ville bevise at friidrettsutøvere er god trent, og mer allsidige enn folk kanskje tror.

- En av mine største motivasjonsfaktorer var at jeg ville bevise at friidrettsutøvere er mer allsidige enn mange tror. Jeg konkurrerte jo mot en fotballspiller og en bokser blant annet, som folk anser som veldig allsidige utøvere. Jeg har ingen spesialiteter, så jeg måtte ta dem på allsidigheten, sier Vik Gregor som herjet i flere øvelser.

Græsli mener det var en konstant kamp mellom de ulike idrettene.

- Jeg kjempet for langrennsløperne, men de andre kjemper for sine idretter. Det ble like mye en konkurranse idrettene imellom, forteller Græsli.

Til slutt ble det altså stavhopper, Malin Vik Gregor og langrennsløper, Kristian Græsli som trakk det lengste strået og vant HAs talenter.

Hvis du ikke har fått med deg serien, eller vil se opp igjen noe ligger samtlige episoder på HATV.

Les også
SPORT HATV: Se HAs talenter her.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.