- Jeg mener at det er en god sak som ligger på bordet nå. Vi får avsluttet Briskeby sør og får en ny tribune, sier Einar Busterud om Arena Eiendomsutviklings plan.

Det har lenge vært kjent at Arena Eiendomsutvikling, som består av blant andre Truls og Tom Haakonsen, Ståle Solbakken og John Niclas Hage, ønsker å rive klubbhuset på Briskeby, for så å bygge boligeiendommer.

Arena Eiendomsutvikling vil også bygge en liten tribune, der det vil være fire-fem trinn x 60 meter. I tillegg til at HamKam vil få en vederlagsfri tomt til å kunne bygge nytt klubbhus.

Einar Busterud, som i fjor høst uttalte til HA-sporten at han syntes klubbhuset og området så ut som en slum, er glad for at det nærmer seg en løsning for Briskeby.

- Jeg mener det er en god sak som ligger på bordet nå. Vi får avsluttet Briskeby sør og får en ny tribune, sier ordføren.

dyr riving

Det er Arena Eiendomsutvikling som tar kostanden for å få revet klubbhuset, og de regner med at det vil koste rundt 1.650.000 kroner.

I tillegg til at klubbhuset går til grunne, vil også vegen mellom bygget og eiendommene Nygata 11 og Arenavegen 2 bli borte.

Da HA-sporten snakket med Einar Busterud 30. september, hadde han et håp om at riviningen kunne starte rundt juletider.

Så skjedde ikke.

Og da ordføreren får spørsmål om hvorfor det har tatt så lang tid, svarer han:

- Det har vært et komplisert eierforhold. Det har tatt lengre tid enn jeg synes det burde. Men nå ser det ut til å løse seg.

opp i første møte

- Når vil kommunen kunne ta stilling til disse planene?

- Det kommer en sak til politisk behandlig i neste formannskap, tror jeg.

Leder i HamKam Yngres, Anders Langset, er glad for at HamKam, som i dag står uten klubbhus, kan få bygge på den nye tomten.

- Både HamKam Fotball og HamKam Yngres vil være glade for å kunne få en felles mulighet til å bygge et klubbhus, med tilhørende felles lokaler. Vi må sette oss ned og finne ut løsninger, sier han.

HA-sporten har ikke lyktes med å få en kommentar av Truls Haakonsen i Arena Eiendomsutvikling.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.