Norge G15 – Sverige G15 3–2

Det ble en relativt stille kamp mellom stengene for HamKam-keeperen i Idrettsparken i Moelv tirsdag kveld. To mål av Stabæks Herman Geelmuyden og ett fra Tromsdalens Sebastian Tounekti var det Norge trengte for å hamle opp med søta bror.

Norge var et par hakk hvassere enn de gule gjestene, og etter kampen var Ulla stolt av sin første landskamp på norsk jord. Tidligere har han voktet det norske buret mot Tsjekkia i Praha.

– Hva synes du om din egen innsats i dag?

– Jeg synes jeg gjør en godkjent kamp. Jeg har en litt svak prestasjon og en kommunikasjonsfeil på det første målet, og var kanskje feilplassert på det andre målet. Men vi ror i land en seier og jeg synes vi gjør en bra lagprestasjon, svarer keepertalentet til HA.

DRØMMER OM BAYERN

Ulla har en fortid i Brumunddal, men byttet i 2015 ut Sveum med Briskeby. Nå spiller han på HamKams interkretslag, og på kort sikt er målet å etablere seg på guttelandslaget.

– Det er helt klart det kortsiktige målet, sier 15-åringen.

– Hva er dine kvaliteter som keeper?

– Styrkene mine er først og fremst feltarbeidet, og reaksjonsevnen, svarer Ulla, som er sønn av tidligere HamKam og Dala-keeper André Ulla.

– Og hva er drømmen?

– Drømmen er å få spille i Bundesliga, og helst på Bayern München, er det kontante svaret.

– IKKE TENK PÅ BUNDESLIGA

G15-trener og tidligere midtstopperbauta i Chelsea og på det norske landslaget, Erland Johnsen (50), beskriver Ulla som en lovende ung keeper.

– Jeg har sett Marius i et par år nå. Han har hatt en jevn stigning, er med i keeperprosjektet vårt, og blir satsa på der. Men så er det alltid en veg å gå når man er femten år, fastslår Johnsen.

– Hva er det beste rådet du kan gi en ung spiller?

– Det er at man ikke tenker på Bundesliga. Gjør en god trening i morgen, og en god kamp til helga, sier jeg. Det er et godt utgangspunkt, mener Johnsen, som var fornøyd med Norges prestasjon mot Sverige i Moelv.

– Jeg synes vi gjør en solid kamp, og jeg mener vi var flere hakk bedre enn svenskene i dag, konkluderer landslagstreneren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.