Norgescupen i orientering sprint, som gikk i Varegg denne helgen, endte med en knusende seier til Nikoline Ekeberg Schjerve.

Ekeberg Schjerve vant med hele 47 sekundet på den 3.340 meter lange distansen.

I samme klasse fikk Emilie Westli Andersen fra Løten O-lag en fin sjetteplass

Norgescupen fortsatte også på søndag. Da skulle det løpes langdistanse, en øvelse Ekeberg Schjerve hopper over denne gangen. Hun vil ikke komme utslitt til verdenscupen kommende helg i Latvia.

Utklassing

Å vinne med 47 sekunder, er total utklassing.

– Du kan kanskje kalle det utklassing, ja, Jeg hadde fin flyt hele veien og gjorde kun én liten feil. Den kostet meg ikke mer enn ti sekunder. Jeg følte jeg hadde god kontroll. Når en er i form og finner postene raskt, får man en god følelse på at dette kan gå bra, sier Nikoline Ekeberg Schjerve.

Søndagens langdistanse hopper 29-åringen altså over.

– Så tett inn på verdenscupen, vil jeg ikke slite meg ut på en langdistanse. Jeg får roe noe ned de siste dagene før jeg reiser til Latvia, sier Tangen-jenta.

Tidligere i sommer deltok Ekeberg Schjerve i VM, noe som var delmål nummer én for sesongen 2017.

– Det var morsomt å være med i VM. Det er jo det aller største en kan være med på i orientering, så den konkurransen setter jeg høyt, sier orienteringsløperen.

Nikoline Ekeberg Schjerve løp inn til en 23. plass i VM i sprintøvelsen.

– En 23. plass i et VM synes jeg er bra. Jeg kunne selvsagt gjort det noe bedre, men jeg var fornøyd med løpet. Det var ingen store bommerter, men kun noen småfeil. I et VM så blir en straffet mye hardere, så lenge verdens beste løpere stiller på startstreken. Mer enn det er det helt umulig og gjøre, sier Nikoline Ekeberg Schjerve.

Latvia neste

Delmål nummer to er verdenscupen i Latvia neste helg. Ekeberg Schjerve er usikker på hva hun kan tillate seg å håpe på at resultater.

– Verdenscupen gleder jeg meg til. Når en er med der de aller beste er, så er det jo artig. Hva jeg kan forvente plasseringsmessig, er jeg litt usikker på. Jeg får bare gjøre det jeg kan, så får det gå som det går, sier orienteringsløperen fra Tangen, etter seieren i norgescupen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00