Brumunddal–KFUM 1–0

Det forteller den gamle keeperkjempen rett etter at jubelen har stilnet på Sveum lørdag ettermiddag. Seieren mot KFUM gjør at Dala fortsatt kan beholde plassen i 2. divisjon, men uansett hvordan det går til slutt, blir det hardere kår for blåbuksene på Sveum etter nyttår.

– Brumunddal har i flere år levd med røde tall. Det må vi gjøre noe med. Det blir endrede rammer uansett, selv om vi skulle bli på det nivået vi er på nå, eller om det blir nedrykk, sier Svalstad til HA-sporten.

KOSTNADENE MÅ NED

16. oktober legger Svalstad fram forslaget til budsjett for neste sesong. Uansett hva styret vedtar, så vil det bli brukt mindre penger på A-laget enn det klubben har operert med de siste årene.

– På kostnadssida må vi ned. Det er definitivt, og det er alle i klubben kjent med, sier Svalstad.

– Det er ingen som kommer til å tjene veldig mye penger i Brumunddal neste år?

– Det er riktig, svarer Svalstad, og legger til at det er helt uaktuelt å bruke penger for å komme raskt tilbake til nivå tre.

– Rykker vi ned, og så opp igjen, så må det være fordi vi trener såpass godt at vi klarer det på den måten. Vi ønsker selvsagt å være på det nivået vi er på nå, men vi må heller skynde oss langsomt, hvis det er det som må til. Vi kommer til å jobbe hardt for å beholde de spillerne vi har, men det blir under andre betingelser.

VIL UTVIKLE TALENTER

Svalstad erkjenner at Brumunddal i tidligere år har brukt for mye penger på A-laget.

– Vi møter lag her i PostNord-ligaen med store budsjetter, og som henter masse spillere. Brumunddal har forsøkt å være med på den karusellen, men det er det ikke rom for, sier Svalstad.

– Kan Brumunddal bli bedre på å utvikle egne spillere?

– Ja, det er det vi har et mål om. Vi har begynt det arbeidet i år, og det er en tankegang vi må stå samlet om som klubb, svarer han.

på trenerjakt

Etter kampen mot KFUM avslørte Dala-trener Fred Leo Nysæter at han gir seg som trener etter sesongen. Svalstad bekrefter at de internt har diskutert hvilke trenere som kan være tilgjengelig, men vil ikke ut med navn.

– Vi skal selvsagt ha en sportslig satsing, men det må også være en trener som skjønner at det blir litt hardere kår, og som skjønner at klubben må ta ansvar for klubben, sier en tydelig Svalstad.

Les også
SPORT 2017 blir hans siste sesong ved roret.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.