Mandag skrev 26-åringen under på en kontrakt som gjør han til Løten-spiller.

Han gleder seg til å bidra for 4.divisjonslaget.

- Jeg synes Løten har noe spennende på gang. Det blir morsomt å ta del i gruppa og lære klubben å kjenne, sier han.

Likevel legger han ikke skjul på at andre ting står i hovedfokus enn fotball i tiden fremover.

- Det er viktigere for meg at folk i Hedmark kjøper toyota enn å spille på Myrdal Gress borte mot Åsane, sier trønderen med et smil om munnen. Han har nettopp fått seg jobb som bilselger i Elverum.

- Stor dag for Løten

Sportslig leder for herrefotballen i Løten, Mehran Amundsen-Ansari, har jobbet beinhardt for å få en avtale med spilleren.

- Dette er en stor dag for Løten. Nesten litt surrealistisk at en klubb på vår størrelse kan være attraktiv for spillere som Ulrik, sier Amundsen-Ansari.

- Basert på erfaring og meritter, tror jeg ikke vi har hatt større spillere i klubben i nyere tid. Dette er stort for oss, sier den sportslige lederen.

Han håper naturligvis at nysigneringen skal ta lederansvar i spillergruppa. Ikke bare ute på banen.

- Ulrik skal ta ansvar og være en leder i laget. De unge skal kunne se til han også i garderoben, for der kommer han til å være god.

Erik Wettermark er hovedtrener for Løten. Han gleder seg til høstsesongen med sin nye spiller.

- Dette er egentlig helt vilt at han velger oss. En enorm signering for klubben, sier Wettermark.

Han påpeker at klubbens uttalte ambisjon om å rykke opp, bare blir tydeliggjort gjennom denne signeringen.

- Det blir i hvert fall ikke mindre press på oss nå, gliser treneren.

Avviste større klubber

Balstad har takket nei til muligheten for å spille i Elverum, Nybergsund og Ottestad, til fordel for 4. divisjon og Løten.

- Jeg blir far til nummer to i september, i tillegg til full jobb. Da egner det seg ikke lenger å trene halv fem til seks hver dag gjennom uka, men jeg ville ikke slutte med fotball. Derfor passet Løten perfekt for meg nå.

Samtidig kjenner han allerede store deler av Løten-laget. Spillere som Emil Lynum, Øyvind Mellum og Tom Vidar Martinsen er gode kamerater av Rosenborg-produktet.

- Mange har sagt mye positivt om miljøet rundt klubben. Så lenge jeg kjenner mange av spillerne her så gjorde det valget mitt enklere. Jeg gleder meg til å bli en del av miljøet, sier hovedpersonen.

Planlegger for 2018

Amundsen-Ansari påpeker at første delmål er opprykk. Balstad er åpen for å være med laget opp, dersom de skulle lykkes med målet sitt.

- Vi tar høsten først. Men dersom dette går fint og jeg trives, er jeg åpen for å bli med laget videre om det blir opprykk, sier han.

Brukte 15GB roaming

Mehran Amundsen-Ansari amputerte sydenferien for å overtale Balstad om å bli Løten-spiller.

Istedenfor å bruke ferieukene i Hellas og Indonesia til å sleike sol, satt Løtens sportslige leder for herrefotballen mye av tiden på telefonen.

- Jeg har nok pratet mer med Mehran enn med fruen den siste tiden, gliser Ulrik Balstad.

- Jeg brukte vel 15 gigabyte data på ferien, mye av det på å prate med Ulrik. I Norge tilsvarer det en del kroner. Men det var verdt det, svarer Amundsen-Ansari, som driver to telenor-butikker.

- Jeg er glad jeg ikke har Mehrans roamingkostnader denne måneden, gliser Balstad.

Ved endt ferie dro Amundsen-Ansari rett fra Gardermoen med tog hjem til Balstad i Larvik for å fortelle hvorfor Løten var et bra valg for han.

- Det gjør at man føler seg ønsket. Mehran har lagt ned en innsats, sier Ulrik Balstad.

Balstad har erfaring fra 1. divisjon med Elverum, der han var kaptein. Den siste sesongen har han spilt i Fram Larvik i 2. divisjon, også der som kaptein.

Hans første kamp i Løten-trøya blir lørdag mot Follebu.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00