De norske løperne dominerte seks-kilometeren for menn junior fullstendig i mesterskapet i Göteborgs utkant.

Med dobbeltseier signert 15-årige Jakob Ingebrigtsen og Stian Aarvik, og 4. plass til Ruud Skjeseth, var det ingen diskusjon om hvilken nasjon som hadde det beste tre-mannslaget.

Håpet på pallen

– Gull i lagkonkurransen var kjempegøy. Det var det som var målet, fastslo Orion-løperen overfor HA-sporten med medaljen i hånda.

Individuelt var målet hans en plass på pallen, og lenge så det lyst ut for at han skulle klare det.

Etter at svenskene hadde vært i front på en førsterunde i labert tempo, tok romedølen kommandoen på de to neste, og dro feltet i langt høyere tempo.

Slått av supertalent

Men offensiven kostet nok mye krefter, for på sisterunden kom han til kort i medaljekampen, og passerte målstreken 15 sekunder bak supertalentet Ingebrigtsen, som aldri slutter å imponere.

– Litt surt er det selvsagt å ende på 4. plass, men veldig skuffet er jeg ikke. Det var kort sagt det jeg var god for i dag, konkluderte Ruud Skjeseth, som tok sin andre medalje i nordisk juniormesterskap på drøyt to måneder.

I slutten av august tok han sølv på 5000 meter bane, en øvelse han vant i junior-NM tidligere samme måned.Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00