Mandagens kamp mot Asker var på forhånd spådd som en av de tøffeste bortekampene for sesongen.

Da kampen var over, hadde HamKam filleristet opprykksrivalen og ydmyket dem.

Les HAs kommentar: Oppstandelsen i andre omgang

– Vi sendte et viktig signal med denne kampen. For oss er dette bare én av flere kamper der vi må være skjerpet. Folk i byen har forventninger til oss, og jeg synes vi viser en god moral. Dette var en viktig seier, sier Petter Vaagan Moen til HA-sporten.

viktige dødballer

Da HamKam startet opphentingen, var det 33-åringens dødballer som skaffet HamKam de to første målene.

Se video: Her hylles han av Briskebybanden

– Dødballene våre er et farlig våpen. Vi er tunge og sterke, men vi har ikke fått det fram i treningskampene. I dag var vi både tøffe og sterke, og det er viktig, sier Vaagan Moen, som var glad og lettet etter sin første HamKam-kamp siden han ble solgt fra HamKam til Brann høsten 2005.

turbulente år

For mens Vaagan Moen har levd guttedrømmen i flere store klubben siden han forlot HamKam i Eliteserien, har klubben opplevd flere tunge år.

I 2014 rykket HamKam ned med sju fattige poeng fra 1. divisjon. De to siste årene har klubben vært mange poeng unna opprykk.

– Jeg har ikke involvert meg i klubben på innsiden, men det har vært rart å se dem så mye opp og ned. Det er flere lag som har slitt, og nå er vi der vi er. Vi må ta utgangspunkt i det. Vi har et høyt laveste nivå. Og det skal vi prøve å holde på, sier han.

Knappen-ros

Trener Kevin Knappen var strålende fornøyd etter seieren på Føyka (se egen sak), og han var fornøyd med det han så av de nye spillerne.

– Vi har hentet spillere som skal komme hit og bidra. Og det fikk vi i dag. Petter våknet skikkelig etter pause, og han var viktig for oss med dødballene – som er et sterkt våpen, sier Knappen, som strødde om seg med gode ord.

– Kevin (Beugre) brenner to-tre gigantsjanser, før han så satte to flotte scoringer, der den siste er klasse. Vi har fått inn spillere med stor x-factor.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.