- For min del er 650-kilometerløpet på Røros mer en oppkjøring til ”bikkjeslagsmålet” i Alta 8. mars, sier Frydenlund.

Han var ikke konkurransefokusert denne gangen , og hadde ikke høye mål, på grunn av ettervirkningene av en skade.

To operasjoner

- Kragebeinet røk på gjennomkjøring til løpet for to år siden. Jeg måtte ha to operasjoner, den siste i mars. Både jeg og hundene er derfor i for dårlig form og ikke ordentlig innkjørte. Så dette skal være en test for bikkjene og et prøve seg frem-opplegg for mitt vedkommende, sier mannen som stakk av med seieren på lengste distanse i nord for kort tid siden.

En legende

Han har nå kjørt hund i 20 år. En annen lokal kjører er Stein Håvard Fjestad, som stilte opp igjen i år på Femunden.

- Ja det er artig at Fjestad er kommet på banen igjen, sier Frydenlund og legger til:

- Han er jo en levende legende i hundesporten. Også han har hatt trøbbel med helsa.

Stein Håvard Fjestad er en av de største i Norge - som dessuten var en av de som startet Femundløpet -  mannen som kom på ideen.

- Du må også legge til at vi har en yngre lovende med oss, 19 år gamle Andrine Bordvik Alhaug fra Hamar Trekkhundklubb, som er med oss og trener på Gåsbu.

Drømmer om Iditarod

I denne ekstremsporten er det Iditarod-løpet i Alaska som er den ultimate testen, verdens lengste og hardeste hundløp på hele  170 mil i isødet, som er det ultimate for alle råskinn på to og fire bein.

- Blir det Iditarod for Ronny?

- Det er jo en drøm. Hadde vært kjempemoro. Men med et budsjett på vel en halv million, så har det sine begrensninger. Men om det skulle være noen i distriktet som har noen ekstra sponsorkroner, så…

Jubileum

Det var 30 årsjubilleum for Femundløpet i år, med NM-status på junior- og det lengste løpet. Thomas Wærner stakk av med gullet på 650-kilometeren, foran ”kongen av Femunden”, Robert Sørlie, som har kjørt løpet i alle år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00