Løten-jenta hopper for Elverum Hopp, men bor og trener i Lillehammer. Etter sykdom og skader i flere måneder, er hun endelig tilbake for fullt.

At Tonje bare har hoppet i drøye to uker, var det ingen som så i norgescupen forrige helg. Hun vant begge rennene der overlegent.

Ikke overrasket

Tonjes trener på NTG Lillehammer, Tore Sneli, er ikke overrasket over Tonjes prestasjoner.

– En skulle kanskje tro at Tonje har tapt mye i skade og sykdomsperioden, men det har hun ikke. Hun hoppet veldig bra i de konkurransene og var den klart beste. Fortsetter hun slik i VM, kan det gå riktig bra, sier trener Tore Sneli

Hva en kan forvente av Tonje i et VM er vanskelig å spå, men Tonje selv tror det skal gå bra.

– Det er klart det er tøff konkurranse i et VM, men jeg håper og tror på topp ti. Klarer jeg det har jeg nådd et av mine mål. Jeg har kun trent hopp i drøye to uker. Med 13 dager igjen til VM, er det mulig å spisse formen enda bedre, sier Løten-jenta.

Da vi så Tonje i trening torsdag på Lillehammer, så vi ei ivrig jente. Hun rakk nesten ikke å lande før hun satt i heisen, på vei opp til neste hopp.

Trener Tore Sneli fulgte selvfølgelig godt med på alt 18-åringen gjorde i tilløpet og i svevet.

– Vet ikke hva jeg gjør

Tonje Bakke har igjen et drøyt år på NTG Lillehammer. Hva Tonje gjør etterpå, vet hun ikke foreløpig.

– Jeg er ikke helt sikker på hva jeg gjør. Det jeg vet, er at jeg ikke blir boende på Lillehammer. Slik det er nå, tipper jeg at jeg flytter tilbake til Løten, sjøl om jeg ikke er helt sikker, sier Tonje Bakke.

For at Tonje skal utvikle seg videre, må det være en drøm for en hopper å gå på NTG.

Skolen ligger ti meter til siden for unnarennet i Lysgårdsbakken.

Etter siste treningshopp, gikk Tonje 20 meter opp i unnarennet og rett inn i klasserommet.

– Slik som det er her har vi utrolig fine muligheter. Vi kan nesten ta oss noen hopp i friminuttene. Det kommer jeg til å savne, men en kommer vel over det også, sier Tonje Bakke før hun rusler inn til en ny teoritime.

Junior-VM går 1. til 5. februar i Park City i USA.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.