Rittet har fått enormt godt rykte. Mye på grunn av utfordringene som venter rytterne.

Løypa er lite kupert, men er en mye tøffere løype enn det rytterne skal gjennom på Lillehammer fredag og lørdag. Løypa har både smale veier og variasjon mellom asfalt, grus og nittigraders svinger, noe som gjør at rittet kvalifiseres som svært vanskelig.

Nordens Toscana

Naturen i Vestbygda ligner naturen i Toscana i Italia og blir kalt «Nordens Toscana».

Bjørn Ruud i Ottestad Sykleklubb er stolt over det klubben gjør og har fått til med dette sykkelrittet.

– At rittet går som continental-ritt, viser at vi har blitt anerkjent. Bare uker før VM blir dette en happening for hele regionen. Når vi i tillegg vet at rittet blir live-streamet på firstcycling.com og HATV med kamaeraer fra motorsykler og helikopter, skjønner vi at dette er stort, sier Bjørn Ruud.

Tre engangsritt

Gylne Gutuer er ett av tre ritt under Uno-X Develoment Weekend. Fredag er det temporittet Hafjell TT, mens lørdag er det Lillehammer GP.

Søndag flytter rittet seg til Stange.

Traseen i Gylne Gutuer starter ved Tingvoldtorget i Stange sentrum. Traseene krysser E6 fire ganger og er innom både Hjellum, Ilseng og Romedal før rytterne sykler gjennom Vestbygda og tilbake til Stange sentrum.

Det er mange gode syklister som deltar. I fjor var det belgiske Jasper Phillipsen som vant. Hans prestasjoner var så gode at han denne sesongen sykler sammen med Alexander Kristoff.

Ådne Holter fra Ottestad skal også opp på sykkelsetet denne helgen. En rytter som kjenner løypa bedre enn de fleste. Holter har gjort det så bra at han i dag har signert en stagiare-kontrakt med Uno-X. En kontrakt som innebærer en lærekontrakt. Holter håper og tror han kan komme seg opp en pro continental-plass kommende sesong.

Torsdag formiddag var det påmeldt 170 ryttere, og mange av dem kommer fra utlandet. Lag fra Nederland, Luxemburg, USA, Storbritannia, Danmark, Sverige og Norge deltar.

Rytterne som kommer er hovedsakelig unge og lovende ryttere som kanskje vil prege sykkelsporten om noen år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.