Vika, som sykler i klassen M15-16, var storfornøyd etter helgens ritt.

– Konkurransene var som vanlig ekstremt harde med rundbane lørdag og sprint søndag. Det føltes bra å kjøre inn til to medaljer, sølv på rundbane og bronse på sprinten. Det var to gode resultater som viser at jeg har trent bra de siste tre ukene etter at jeg fikk operert bort mandlene, forteller Vika.

Han hadde et lengre trenings- og konkurranseopphold som følge av operasjonen av mandlene.

Em er fokuset

Vika har ikke hatt hovedfokus på NM denne sesongen, men synes likevel det er stas å kjempe om medaljer i mesterskapet.

– EM er hovedmålet mitt i år, men så klart betyr NM mye for meg. Samtidig samler det alle de beste norske syklistene, slik at man får ordentlig matching. Det er alltid godt å ta medalje, og spesielt i sprint som jeg har mislyktes å ta medalje i tidligere, sier Jonas Vika.

Går for topp fem

EM arrangeres i Graz/Stattegg i Østerrike fra 14. til 18. august.

Der satser Vika på å hevde seg i toppen.

– Jeg har jo noen håp angående EM. Jeg har veldig lyst til å vinne stafetten med laget mitt, og jeg tror vi har det som skal til for å gjøre det. Mitt individuelle mål er å fullføre sammenlagt blant topp fem, som jeg gjorde i fjor av de født i 2001, forteller brumunddølen.

Kristoffer Kvarstad, som også sykler for Brumunddal, ble nummer 13 på rundbane i junior eliteklassen. På søndagens sprint røk han ut i kvartfinalen.

Even Thorvaldsen fra Ottestad ble nummer ti på lørdagens rundbaneløp. Han sykler i klassen M14.

Jørgen Kvarstad ble nummer seks i klassen M13. Han sykler også for Ottestad.

Joakim Vika fra Brumunddal vant klassen M-master 40–44 lørdag.

Geir Nysveen, også han fra Brumunddal, ble nummer fire i klassen M-master 45–49.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.