Hamar Skiklubb-løperen er i norgestoppen i sin klasse, og er kjent som en offensiv løper.

Onsdag har han veldig lyst til å vise fram det i Hamar sentrum.

– Dette er et bra trening, samtidig som det er et showrenn. Da må vi kline til, sier 17-åringen, og fortsetter:

– Det blir veldig moro å møte noen av verdens beste løpere, men jeg stiller til start uten respekt. Her er alt mulig, tenker jeg.

Han skal gå i innledende heat med Niklas Dyrhaug, Øystein «Pølsa» Pettersen, Petter Stakston og Lars-Haakon Kvernvolden.

– Det er et morsomt heat. Da blir det Stakston og jeg som går videre fra det heatet, sier en offensiv 17-åring.

Perfekt løype

Det er første gangen han er med i Kirkebakken Grand Prix.

– Jeg gleder meg. Dette er en kort sprint, som er ganske flat, og det passer meg bra. Hurtigheten har vært bra lenge, og tror den er enda bedre nå. Jeg skal ikke bremse. Jeg skal gjøre akkurat det jeg ville gjort i konkurranse med jevnaldrende. Det er bare å kjøre på, sier Kristoffer Kvarstad.

Hamar Skiklubb-løperen har gjennomført en bra treningssommer.

– Jeg var med på noen sykkelritt før ferien, men etter det har det kun vært fokus på spesifik langrennstrening. Jeg har lagt på litt mengde, og kjørt litt lengre intervaller. Det har også vært litt bedre struktur på treninga i sommer, en bedre plan.

Tøffe dueller

– Jeg har god hjelp av Tommy Olsen, Bjørn Sørli og mamma, sier Kristoffer Kvarstad, som går på Wang Toppidrett, hvor Olsen er sportssjef for langrenn.

Det er flere unge løpere som skal bryne seg på verdensstjerner onsdag ettermiddag. Simen Syversen, Hamar Skiklubb, møter Didrik Tønseth og Simen Hegstad Krüger, og klubbkamerat Fredrik Helstad skal opp mot Martin Johnsrud Sundby og Simen Sveen.

I dameklassen skal Ida Benjaminsen fra Mjøsski kjempe mot Ingvild Flugstad Østberg, mens Aurora Ulsaker Bjørn, Vang, skal opp mot slovenske Katja Visnar i sitt heat.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.