Patrick Thoresen hadde assist da en av de russiske OL-heltene Ilja Kovaltsjuk var sist på pucken til 1-0 i 1. periode.

Severstal Tsjerepovets slo tilbake i annen periode og utlignet ved Dmitrij Kagarlitskij før Igor Geraskin sendte gjestene i ledelsen med 2-1.

SKA var fullstendig suverene i grunnspillet, mens Severstal så vidt tok seg til sluttspillet i avdeling «West».

Vijatsjeslav Vojnov, som var en av de beste backene i OL, utlignet tidlig i tredje periode. Da Vadm Sjipatsjik gjorde 3-2 med litt under fire minutter igjen av ordinær tid, trodde de fleste at SKA ville ri av stormen.

Med 56 sekunder igjen på klokken utlignet Oleg Jasjin til 3-3 og tvang kampen til «sudden death». Der ble Pavel Datsjuks scoring etter 7,27 avgjørende. Målet kom i overtall.

Den andre kampen i best av sju spilles mandag i St. Petersburg. De to neste går i Severstal. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.