Hedmarken er dårlig representert i toppen i seniorklassen i langrenn. På herresiden er Ring-løperen Simen Sveen (29) enslig Hedmarken-svale.

Men det gror bra i juniorklassene, og spesielt i M18-klassen. Forrige sesong ble Hamar Skiklubb-løperne Kristoffer Kvarstad, Simen Syversen og Simen Krogstie Bjørgan henholdsvis nummer fem, åtte og ti sammenlagt i norgescupen i M17. Disse tre går på Wang Toppidrett i Hamar. Petter Myhr fra Vallset ble nummer 14 sammenlagt i norgescupen i den samme klassen.

Lære av hverandre

Kristoffer Kvarstad er ikke i tvil om at de er blitt bedre løpere sammen.

– Jeg mener det er alfa og omega å være flere. Det er vanskelig å bli god alene. Vi ser opp til hverandre, for alle tre har sin spisskompetanse. Det er veldig bra. Vi trener alle øktene sammen, enten på skolen eller i klubb, sier Kristoffer Kvarstad, og fortsetter:

– Hardøktene er en ting, der vi pusher hverandre, men det er minst like viktig med teknikk. På langturer kan vi gå bak hverandre og lære. Bjørgan er veldig god teknisk, spesielt i skøyting, og det motiverer meg. Han gjør meg bedre, sier Kvarstad.

Byttet klubb

Simen Krogstie Bjørgan er ferskt medlem i Hamar Skiklubb. Tidligere representerte han Nordbygda/Løten Ski. Han er enig med Kvarstad.

– Det å lære av hverandre er veldig viktig. Vi har vært jevne lenge, og er blitt gode kamerater. Miljø er også viktig for å prestere bra, sier Simen Krogstie Bjørgan.

Simen Syversen er en O2-snapper, og et forbilde for de to andre når det gjelder utholdenhet.

– Jeg kan lære mye av disse to på andre områder. Det å pushe hverandre på hardøktene er gull verdt, og spesielt på sprintøktene, sier Syversen, som betegnes som veldig startrask.

– Må trene mye

Ingen av de tre var barnestjerner.

– Vi har vært jevne, og har hatt lik utvikling, sier Kristoffer Kvarstad.

– Hvor mye betyr Wang Toppidrett?

– Wang er viktig. Vi får en mye bedre hverdag. Nå har vi fire morgenøkter på skolen, sier Simen Syversen.

– Mengden av trening er viktig, og det må bygges over flere år. Du må trene mye og bra for å bli skikkelig god. Der hjelper Wang veldig. Vi får god hjelp til å balansere treningen slik at det ikke blir for mye, sier Kvarstad.

De samme målene

Han synes det er moro at de kan ha de samme målene.

– Det er herlig med konkurranse, og det blir litt prestisje, selv om vi er gode kamerater. Denne sesongen er Nordisk juniorlandskamp et fint mål, i tillegg til junior-NM selvfølgelig. Norgescuprennene er også høydepunkter i sesongen, sier Kvarstad, og fortsetter:

– Når Bjørgan gjør det bra er det en trygghet for meg, fordi jeg vet at jeg har lagt ned den samme jobben som han.

Gode sammen

Håvard Hovde og Kristian Larsen, som konkurrerer i klassen over, går også på Wang Toppidrett, og har levert bra i norgescup og i junior-NM. Alle trener sammen.

– På Wang blir vi gode sammen, og alle skal ha litt ære når noen gjør det bra, sier Tommy Olsen, som er sportssjef for langrenn på Wang Toppidrett.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.