Simen Sveen gikk bra på Beitostølen i sesongåpningen, men ble sjuk i forkant av norgescuprennene på Gålå helga etter. Dermed var han ikke med i den opprinnelige troppen til Lillehammer, men nå får altså Ring-løperen sjansen likevel.

Han må prestere bra søndag for å få sjansen i verdenscuprennene i Davos og Toblach, hvor 15 kilometer skøyting står på programmet.

Petter Northug reiste hjem fra Lillehammer etter fiaskoen på sprinten lørdag. Han dropper som nevnt søndagens duathlon.

– Det er synd at Petter ikke er i god nok form til å gå 30 kilometer søndag, sier landslagstrener Tor Arne Hetland i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Petter behøver en god treningsperiode etter forkjølelsen han pådro seg rett før Beitostølen, sier Northugs trener Stig Rune Kveen.

– Med et par uker trening håper vi han får den responsen han trenger. Det er framgang, og han vurderte helt til det siste å gå søndagens renn.

Northug unngikk mediene etter at han ble slått ut i kvalifiseringen på sprinten, der han hadde 32. beste tid.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.