Ring-løperen så for seg at fredagens NM-øvelse var siste mulighet for å gjøre seg selv OL-aktuell, og var klar på at han minst burde være på pallen.

Tapte tid

Etter første passering ved fire kilometer passerte han på en andreplass, to sekunder bak leder og forhåndsfavoritt Simen Hegstad Krüger.

Hegstad Krüger startet før Sveen. Han ledet fra første passeringspunkt og man kunne tidlig ane at det var en gulløp på gang.

Etter fem kilometer hadde Sveen tapt ytterligere noen sekunder til Krüger og passerte som fjerde raskeste mann.

Sjetteplass

Ved ti kilometer lå han 38 sekunder bak Hegstad Krüger på femteplass og var et stykke unna pallplass.

De siste fem kilometerne gikk det tungt for Sveen, som til slutt kom i mål på sjetteplass. Da var han 1.09 minutter bak vinneren.

- Dette var en dag ikke over det jevne. Jeg kom hot med ambisjoner om å vinne og i hvert fall komme på pallen, sier Sveen til HA-sporten.

Han forteller at han måtte gå hele rennet alene og aldri fikk fordelen av å ta ryggen på andre.

- For å være OL-kandidat her måtte jeg nok i hvert fall havnet på pallen, sier en skuffet Simen Andreas Sveen.

Suverene Hegstad Krüger var det ingenting å gjøre noe med. De siste fem kilometerne beviste han sin overlegenhet på distansen og knuste all motstand. Per Kristian Nygård tok sølvmedaljen mens Daniel Stock tok bronsen.

OL-oppkjøring på Sjusjøen

- Det var bra i dag. Jeg var usikker på om jeg kanskje trengte noen renn for å få kroppen i gang etter en konkurransefri periode, men fikk gode svar i dag. Det er stort å ta sitt første individuelle NM-gull, sier Hegstad Krüger til NRK etter målgang.

På spørsmål om hvordan han nå skal lade opp til OL i Sør-Korea, svarer han slik:

- Jeg kommer til å bli igjen her og trene på Sjusjøen. 

Kristian Græsli fra Hamar ble nummer 36, mens Simen Engebretsen Nordli fra Vang skiløperforening havnet på 48. plass. Stian Berg fra Hamar skiklubb kom i mål som 51. bestemann, og var 2.49,5 minutter bak vinneren.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00