Mange fryktet at søndagens lange reise til og fra Bergen skulle få konsekvenser borte mot den sterkeste motstanderen i kvalifiseringsspillet, men Lillehammer tok taktpinnen fra start. 

- Vi var spilte veldig bra fra start av i dag. Vi datt litt av utover i kampen, og jeg kjente selv at jeg ble veldig sliten, men da hadde vi god kontroll på kampen, sier Arnestad-Eidsæther. 

-Ser bra ut nå

Med to mål og solid innsats i undertall, var han en sterk bidragsyter til at Lillehammer nå har festet grepet om kvalifiseringsgruppa med tre kamper igjen. Nå kan de avgjøre borte mot Tønsberg. 

- Det ser bra ut nå. Vi vet jo at hvis vi spiller på det nivået viu har inne, så skal vi vinne hver kamp i denne gruppa. Problemet har jo vært hele sesongen at vi har hatt en tendens til å slippe oss ned, både fra kamp til kamp og innad i kampene. Holder vi nivået oppe, så skal dette gå greit. 

LES OGSÅ: Slik var kampen

-Kongsvinger var passive fra start?

-Ja, det overrasket meg egentlig. Jeg hadde forventet at de skulle komme med et voldsomt tempo. Det gjorde de ikke og vi utnyttet det veldig bra. De kom utover i kampen, men det taklet vi på en god måte, sier Eidsa. 

åhsberg-dobbel

Lillehammer fikk en pangstart på kampen og ledet 3-1 etter de første 20 minuttene. Daniel Åhsberg åpnet med en perle av et håndleddskudd oppe i krysset. Han ble etterfulgt av Arnestad-Eidsæther, etter flott forarbeid av Dag-Morten Wehn, før Patrick White satte 3-0. Kongsvinger reduserte med svenske Victor Zetterberg. 

I midtperioden sørget Arnestad-Eidæsther for 4-1 i undertall da han kontret og rundlurte Ole Morten Furseth. Hans andre for kvelden. Kongsvinger kastet folk fremover i den tredje perioden, og da benyttet Lillehammer muligheten. Daniel Åhsberg ville ikke være noe dårligere enn lagkameraten sin, og etter flott forarbeid av Eric Meland, satte svensken inn sitt andre og Lillehammers femte mål. 

I Vestfold hadde Tønsberg få problemer med å slå Bergen, og tok dermed sin første seier i årets kvalifiseringsspill. Det er Lillehammers neste motstander og hvor de kan sikre fortsatt eksistens i den øverste divisjonen. 

PS: Stian Kaltrud Nystuen måtte forlate isen etter å ha fått en kølle i adamseplet. Skaden var ikke alvorlige, men Kaltrud Nystuen sto over resten av kampen. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.