Norge er klare for sin sjuende strake EM-finale etter 29-25 over Sverige i semifinalen.

Storhamars Betina Riegelhuth fikk spille noen minutter og scoret ett mål.

Thorir Hergeirsson sa dette rett etter kampen:

- Dette var en veldig sterk prestasjon. Jeg har sagt det i hele høst. Jeg visste at vi ville bli gode, men jeg visste ikke når. I dag var forsvarsspillet veldig bra. Vi spilte klokt framover i perioder. Silje Solberg var også god i mål, sier Hergeirsson til Tv2.

Rørt Mørk

Nora Mørk var rørt, glad og klar for nytt norsk håndballgull etter seieren over Sverige i EM.

– Jeg er veldig tom egentlig. Det er ekstremt stort. Det er så godt å svare alle de som har satt spørsmålstegn ved dette laget. Vi er et mesterskapslag til de grader, sier Mørk til NTB.

Hun var banens beste offensive spiller og kunne glede seg over et bastant norsk forsvar.

– Det føltes som vi spilte kamp i en uke. Det var lange seksti minutter. Men jeg synes vi kjørte litt karusell med dem i starten.

– Det var ikke noe som var bedre enn å slå svenskene. Jeg merket på dem på oppvarmingen at de var litt nervøse. Det var veldig stille borte hos dem.

Tøft mot Spania

– De var breiale før kampen?

– Jeg føler at de kanskje er nødt til å fyre seg selv litt opp. Men innerst inne visste de nok at de hadde tapt for oss tidligere.

Norge ledet 9-3 og hadde kampen i lomma, men det jevnet seg ut.

– Jeg tenkte at det var litt stressende, men jeg så at de var slitne. Både Torstenson og Gulldén måtte slite, og jentene våre i forsvar bare slo og banket på dem. Det var utrolig kult, sier Mørk.

– Spania?

– De har utrolig mange gode spillere, og det blir tøft. Vi har slått dem før i denne turneringen og må bruke den kampen for alt den er verdt. 


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00