ÅRHUS: - Jeg elsker Anja. Hun er så tøff og gjorde slike ting ute på banen, sier telemarkingen Edin til NTB.

Nå spiller hun for Storhamar. Mot Frankrike scoret hun to ganger og hadde flere herlige innspill.

Med sin slentrende stil ligner hun litt på røde-Anja.

- Jeg håper at jeg får flere samlinger. Jeg håper at noen av de rutinerte kommer tilbake samtidig som jeg beholder plassen, sier hun.

- Jeg liker å utfordre meg selv ved å gjøre vanskelig ting. Samtidig har jeg også skjønt at jeg må holde litt igjen og velge det trygge en del ganger.

Norge fortsetter verdenscupen onsdag mot Ungarn. Edin klarte seg bra foran i et 5-1-forsvar da det ble testet ut.

- Jeg liker å spille der. Da kan jeg stjele ballen, sier Anja Edin.

- Anja har et skudd som en bra herrespiller. Utfordringen blir å komme oftere i posisjon slik at hun får brukt det, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.


Keeper-Katrine

Norge slo et uferdig fransk lag lett. Men starten var ikke bra. Flere ferske spillere og nye konstellasjoner ble utprøvd. Norge tok ledelsen for første gang på 11-10 etter 21 minutter.

Det kladdet i perioder både i forsvar og angrep. Men det fantes lyspunkter. Anja Edins spillefordeler-talent er åpenlyst og nevnt tidligere. Strekduoen Marit Malm Frafjord og Heidi Løke gjorde ikke mye galt i angrep.

Hva så med det norske keepermonsteret? Jo, Katrine Lunde Haraldsen hadde nær 50 i redningsprosent i førsteomgangen hun spilte. Erstatter Kari Aalvik Grimsbø startet meget svakt, men spilte seg opp etter hvert.

Onsdag møter Norge Ungarn. Ungarerne mangler flere av sine stjerner og sprakk totalt etter pause mot Tyskland tirsdag


Mange borte

Norge vant OL og EM i fjor. Men i forhold til disse jubeldagene er en håndfull stjerner nå uaktuelle i VM av forskjellige grunner:

Gro Hammerseng (landslagspause) og Katja Nyberg (kne) kommer ikke til start.

For Kristine Lunde Borgersen (kne) er det bare ørsmå sjanser for deltakelse.

Det er også uklart med Isabel Blanco (landslagspause) og Gøril Snorroeggen (skulder).

Trener Thorir Hergeirsson har vunnet alle sine tre kamper siden han overtok jobben. Laget hans skal spille ytterligere 12 ganger før VM-avkast 5. desember.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.