HAMAR: Kamilla Sundmoen var Storhamars beste spiller mot Njård, som igjen frustrerte de blågule, akkurat som de gjorde i det omvendte oppgjøret 1. oktober i fjor høst.

Sundmoen oppsummerte hva som gikk galt på denne måten:
- Forsvaret. Keeperspillet. Det var latterlig dårlig av oss, mener Sundmoen.
Storhamar havnet etter fra start, og fant aldri helt ut av det bakover på banen. De endret og endret, og kom helt i ryggen på Oslo-laget.
Men så sviktet det på nytt.
- Vi gikk ut i 3-2-1-forsvar som vanlig, men det funket ikke. Njård fant rommene hele tiden, sier Sundmoen.
Så prøvde de 6-0, men heller ikke det fungerte optimalt.
- Vi spilte det i fjor, men i år har vi mange nye spillertyper, som fungerer best i 3-2-1. I 6-0 klarte vi ikke stå på arm, det må vi lære oss. Nora Mørk fikk score ti mål og hun er kanskje 1.60 høy, så vi burde kunne stoppe henne, sukker seksmålscorer Sundmoen.

Løpe og krige
Det som fungerte best, var 4-2-forsvaret, med Sundmoen og Inger Senstad jagende foran. Men da Storhamar fikk krympet Njårds sjumålsledelse til ett, skar det seg igjen.

- Akkurat mot Njård vet jeg ikke hva vi gjør feil. De ligger på kvalikplass, så det er tydelig at vi gjør noe galt som ikke de andre lagene gjør, sier Sundmoen.
Mannen som foretok endringene i leting etter den beste konstellasjonen, trener Arne Senstad, var skuffet.
- Jeg lette etter spillere som kan gå i krigen. Vi måtte få utpå folk som kunne løpe og krige. Kamilla, Marthe S. Johansen og Inger Senstad glimtet til, men helhetlig var det ikke bra nok. Seks målvaktsredninger, 20 tekniske feil og flere skuddbom i tillegg er for dårlig, sier Senstad.

Blir for tilfeldig
Storhamar hadde gode perioder, og var som nevnt bare ett mål unna.

- I perioder klarer vi å stresse dem, og det er nesten så vi tar dem igjen. Så søler vi det bort igjen. Det skuffer meg, sier Senstad.
- Hvilke svar fikk du i dag?
- Vi må bli bedre. Gjøre ting enklere og riktigere. Mye av det vi gjør, blir for tilfeldig. Vi har prestert bra en stund og må tåle å tape, men skal vi vinne så mye som vi har sagt vi skal, må vi heve oss, sier Arne Senstad.
Niesen Inger sto for flest mål, med sine sju fulltreffere. Også hun var misfornøyd med forsvarsspillet.
- Vi slipper inn altfor mange mål. Periodevis var det greit, men så slipper vi oss ned. Det og det offensive henger sammen, setter vi forsvaret, løsner det framover. I dag var det bare nesten, men det holder ikke, sier Inger Senstad.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.