Hamar
Raufoss-jenta ville ikke flagge at hun hadde pådratt seg et nesebrudd mot Levanger 19. januar. Hun har spilt samtlige kamper etter nesebruddet, men nå er skaden i ferd med å leges, og i går dundret Maja inn fem mål for Storhamar. Om episoden som førte til skaden, sier hun:
- Jeg skulle skyte, og fikk ei hånd i nesa. Dommerne blåste ikke engang da jeg ble liggende. De mente det var skuespill, men det var det absolutt ikke, forteller Maja til HA-sporten.

- vegrer meg litt

Dagen etter var hun på sjukehuset og fikk konstatert et mindre brudd i nesebeinet.
- Jeg vegrer meg nok litt når jeg spiller. Spesielt i starten gjorde jeg det, men jeg glemmer det fort når spillet er i gang. Det er ikke noe farlig, og jeg vet at det bare kan bli vondt, sier Storhamar-jenta som scoret fem mål med venstreslegga i går kveld.
Maja var sentral i en god 1. omgang for Storhamar, og Vipers aktive trener, Thomas Hørlyk, fant etter hvert ut at han måtte gi Maja og Kamilla Sundmoen spesialoppvartning. Men Storhamar har lært av andre lag som har prøvd seg med samme taktikk. Maja og Kamilla trakk seg litt tilbake på banen, og trener Alfred Örn Finnsson la Linn-Marie Birkeland og Martine Hovden i mellomrommet som oppsto. Og Storhamar lyktes så bra med det at Vipers valgte en annen vri etter pause.

I dag var vi gode

- I dag var vi gode, og spiller håndball sammen. En og en er vi dårlige, men vi er bra som lag, mener Maja og lot ikke 13 minutters måltørke midtvegs i 2. omgang ødelegge dagen.
I stedet gledet hun seg over seieren, og ser fram til to viktige kamper som kan være avgjørende for sølvkampen i eliteserien. Ja, for gullkampen er ingen kamp. Gullet abonnerer Larvik på.
Storhamar leder an i sølvkampen med 21 poeng. Byåsen har spilt en kamp mer enn Storhamar og står med 20 poeng, og hakk i hæl kommer Tertnes som tapte for Stabæk i går kveld. De har 19 poeng. Nettopp Tertnes er motstander i Bergen onsdag, og uka etter kommer Byåsen til Hamar.
I mellom disse to kampene skal seks Storhamar-spillere på landslagssamling, og selv om den kommer på et litt dårlig tidspunkt for trener Alfred Örn Finnsson, gleder Maja Jakobsen seg til å vise seg fram for landslagsledelsen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00