Arne Senstad skal denne uka i kontraktsforhandlinger med Storhamar. Klubben ønsker å skrive treårskontrakt, men på grunn av den økonomiske situasjon har Senstad fått signaler om at han må ned i lønn.
DRAMMEN: Akkurat nå kan ikke Arne Senstad si om han og Storhamar blir enige om ny kontrakt eller ei.
- Jeg har ikke fått kontraktsforslaget ennå, men i en samtale med Jan Åge Haug og Atle Bronkebakken fikk jeg beskjed om at jeg måtte ned i lønn. Jeg har fortsatt lyst til å trene Storhamar, men hvis jeg får et helt annet kontraktsforslag enn jeg var forespeilet tidligere, må jeg vurdere hva jeg skal gjøre, sier Arne Senstad til HA-sporten.
Trodde på blåkopi
Han sier han hadde fått forståelsen av at eksisterende avtale skulle kopieres når han skulle gå på tre nye år.
- Jeg har sagt nei til andre som har vært interessert, men nå håper jeg vi får klarhet i dette så fort som mulig så vi vet hva vi har å forholde oss til, sier Arne Senstad.
Han har forståelse for at det må gjøres grep i dårligere tider, men synes ikke resultatene han har med Storhamar skulle tilsi at lønna går ned.
Må gjøre noen grep
Storhamar Håndballs styreleder, Jan Åge Haug, har ikke problemer med å forstå at folk ikke ønsker å gå ned i lønn.
- Men i den situasjonen Storhamar er i, er klubben nødt til å gjøre en del grep. Det forventes at vi tar kraftige tak på kostnadssiden, og med vårt økonomiske resultat, må vi se på lønnskostnadene. Det er flere som i utgangspunktet må regne med lønnskutt i tillegg til at vi må se på øvrige kostnader i klubben, sier Haug, som synes det er viktig å vise omverdenen at klubben nå vil rydde opp. Det er også betingelser Hamar kommune har stilt for å gi Storhamar et ansvarlig lån på i alt 2,3 millioner kroner.
Haug sier at klubben tar selvkritikk på at Storhamar Håndball ikke har gitt Senstad et signal om at alle avtalene skulle revurderes på et tidligere tidspunkt, men han håper og tror klubben skal bli enige om en ny treårskontrakt med treneren.
- Hvor stor er reduksjonen i lønnen?
- Det er det ikke sagt noe om, det er en forhandlingssak, men vi må sette tæring etter næring. Klubben, spillerne og styret ønsker at Arne får en kontrakt han er fornøyd med.
- Hva med lønnen dere sparer når Reidar Møistad slutter som spillerutvikler?
- Da sier styret at vi kanskje skal bruke det på en spiller i stedet, sier Jan Åge Haug, som skal legge fram det økonomiske resultatet og de økonomiske planene på ekstraordinært årsmøte i morgen.
Etter det fortsetter kontraktsforhandlinger med spillere og trenere, og Jan Åge Haug lar det ikke være tvil om at Storhamar skal satse videre. Nye spillere skal erstatte de fire som gir seg, men det skal være innenfor de økonomiske rammene klubben mener de har.
Arne Senstad har for lengst startet jobben med å få dagens spillere til å fortsette - i tillegg til at han har kartlagt nye, interessante spillere.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00