Ungjenta har hele denne sesongen vært lagets beste og mest stabile spiller. Derfor var Arne Senstad ikke i tvil om hvem han ville velge da lagets mangeårige kaptein, Kamilla Sundmoen, ville gi fra seg kapteinsbindet da hun nylig ble klubbens nye spillende, daglige leder.

–Jeg håper Tonje vil utvikle seg som leder også. Derfor ville både Kamilla og jeg ha Tonje som vår nye kaptein, smiler Senstad som har planer om å bygge framtidas Storhamar rundt Enkerud.

– Akkurat nå ser jeg ingen i landet som er bedre enn Tonje. På trening er hun ofte i egen klasse, skryter treneren.

LES OGSÅ: Senstad mener Storhamar har mye å gå på

Må ta ansvar

Hovedpersonen selv ser som vanlig beskjedent ned i parketten da hun hører sjefens ros.

– Jeg ba jo ikke akkurat om å få bli kaptein, men når jeg fikk tilbudet svarte jeg ja. Nå er jeg jo nødt til å ta enda mer ansvar, sier kapteinen på 22 år.

I pausa i kampen mot Stabæk fikk bakspilleren en ny utfordring av treneren.

LES OGSÅ: Vant med 11 etter bunnsolid kamp

– Før pause scoret Tonje på begge sine forsøk. I pause utfordret jeg henne til å gjøre enda flere offensive aksjoner. Det ble jo mål eller straffe hver gang hun satset, mener treneren.

– Hadde jeg vært like god som Tonje er nå hadde jeg aldri spilt fra meg ballen, gliser sjefen.

Klasseforskjell

Før kampen i den lekre, men tynt besatte Nadderudhallen, hadde begge lagene vunnet fire av åtte seriekamper. Det som på papiret kunne virke som en jevn batalje, ble alt annet.

– Jeg trodde det skulle bli en tøffere oppgave, for selv om vi fortsatt har masse å gå på, hadde vi kontroll gjennom hele kampen, slår Tonje Enkerud fast etter å ha ledet laget sitt til en solid 11-målsseier. Mye takket være henne og legenden Kamilla Sundmoen.

Dronninga herjet

Bakspillerparet gjorde stort sett som de ville i 60 minutter, og selv om Sundmoen har gitt fra seg kapteinsbindet, er det ingen tvil om hvem som fortsatt er sjefen.

– Sundmoen er den fødte leder og sjef. Hun er nok fortsatt lagets viktigste, smiler Enkerud.

For Kamilla Sundmoen var det helt naturlig å gi kapteinsrolla til den ni år yngre medspilleren.

– Tonje trenger mer ansvar, og jeg er helt enig i at hun er noe vi kan bygge framtidas lag rundt. Hun er vår beste spiller, mener Sundmoen, som likevel ble kåret til bortelaget beste spiller etter nedsablingen av Stabæk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.