Storhamar hadde veldig, om noen, problemer med å slå et svakt Gjerpen-lag onsdag.

Arne Senstads jenter ga seg ikke før det sto 45-30 på resultattavla.

Det var en meget solid kamp offensivt av Storhamar, men veldig svakt bakover. 28 baklengsmål på hjemmebane er under pari. 

Storspillende Aambakk

Malene Aambakk herjet med Gjerpen og scoret 15 mål, og hun var naturligvis storfornøyd med egen prestasjon.

- Det er bra, det, altså. Det er over godkjent for min del. Det var deilig, smiler Aambakk.

Hun føler det meste stemte for henne offensivt i dag, noe uttellingen også viser. Hun bommet kun på ett skudd i løpet av kampen.

- Jeg følte alt stemte i dag. Skuddene satt, og da var det bare å kjøre på, sier hun.

- Hva er grunnen til at det har løsnet for deg?

- Jeg vet ikke. Jeg blir veldig bra oppspilt, og vi jobber med det på trening at vi skal få til oppspillene, og det funket i dag. De lå flatt, og da er det bare å skyte, sier hun fornøyd.

Selv om Storhamar vant komfortabelt, er de ikke fornøyde med å slippe inn hele 30 mål på hjemmebane.

- Ja, det ødelegger litt. Det er et lag vi ikke skal slippe inn så mange mål mot. Men, herregud, vi slår de med 15 og scorer 45. Det er kjempebra. Framover var det prikkfritt, men bakover må vi stenge mer. VI klarte ikke det i dag, men vi skal klare det på søndag, forteller Aambakk.

Senstad fornøyd

Hun får støtte av Senstad, som var strålende fornøyd med Aambakks prestasjon mot Gjerpen.

- Hun gjør som hun vil. Får jeg hun ordentlig i form, så blir det en toppspiller, hvis kroppen holder og hun får trent som hun skal, forteller Senstad.

Heller ikke Senstad var fornøyd med 30 baklengsmål.

- Det får vi jobbe med. Men jeg kan ikke klage. Jeg er ikke fornøyd med 30 bakover, men jeg er veldig fornøyd med 45 framover, sier han.

Han var glad for at spillerne ikke gikk i noen felle mot svake Gjerpen, slik han fryktet i forkant av oppgjøret.

- Det er veldig betryggende at det er spilleglede. Vi har slurvet litt i høstsesongen og på treninger med avslutninger, så det har vi hatt litt fokus på at vi skal være nøye på. Vi skaper sjanser, så det er vi veldig bra på i dag, forteller han.

Herjet fra start

Storhamar tok tidlig kommandoen og gikk fort opp til en 2-0-ledelse, etter to flotte angrep avsluttet av Ellen Marie Folkvord og Kamilla Sundmoen.

Gjerpen virket litt nervøse og rotet vekk flere gode angrepsmuligheter, mot et Storhamar-lag som startet kampen offensivt i forsvar.

Etter fem minutter leder Storhamar 3-1.

Storhamar fortsatte å spille godt defensivt og gjorde det veldig vanskelig for Gjerpen.

Betina Riegelhuth økte til 4-1, før Gjerpen slo tilbake med tre scoringer og utliknet til 4-4 etter ti minutter. 

Med en mer og mer frustrert Senstad på sidelinjen, tok Gjerpen etter hvert over ledelsen i kampen, før Tonje Enkerud hamret inn 5-5 etter elleve minutter. 

Stine Liden startet også kampen godt og hadde flere gode redninger innledningsvis.

Ellen Marie Folkvord utnyttet redningene og scoret i to strake angrep og sørget for 7-5, før Gjerpen reduserte sekunder senere. 

Vertene fortsatte å styre omgangen og tok etter hvert ledelsen 10-6 og virket å ha god kontroll.

Gjerpen reduserte én gang, før Malene Aambakk og Sundmoen satte to raske og sørget for 12-7 etter 19 minutters spill.

Storhamar fortsatte storspillet, og det var klasseforskjell på lagene utover i omgangen. Med åtte minutter igjen av førsteomgangen sto det 15-9 til Storhamar-jentene.

Første omgang ebbet ut med en 22-16-ledelse til Storhamar.

Storhamar fortsatte finspillet også etter hvilen, og seks minutter inn i omgangen ledet Senstads jenter 27-20. Nærmest et sluttresultat i andre kamper. 

Storhamar fosset fra i målprotokollen og etter 16 minutter av andre omgang ledet de hele 35-23.Storhamars lag:

Stine Liden, Marie Aarstad (keepere) - Kamilla Sundmoen, Gabriela Juhasz, Malene Aambakk, Ellen Marie Folkvord, Astrid Holstad, Tonje Enkerud, Lise Binger, Betina Riegelhuth

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.