Det var også Løten-guttens desidert tøffeste 20-kilometer noen gang.

Håkon Olsrud var emosjonell etter målgangen. Dette hadde han jobbet hardt for, og han fikk lønn i form av en bronsemedalje.

- Det ble mye snørr og tårer etter løpet. Jeg ble veldig emosjonell etter løpet. Jeg har jobbet rundt 8.000 timer for dette, så er jeg følte jeg fortjente denne medaljen, sier Løtens stolteste mann.

SOV IKKE NATTEN FØR LØPET

At dette var noe Håkon har jobbet knallhardt for, sier mye. Natten før løpet sov han ikke ett eneste minutt.

- Jeg måtte få psykologisk hjelp kvelden før. Stikkordet med møtet var nå, nå og atter nå. Det hjalp meg da tankene kom. Dette er så stort for meg. Er en med i Paralympics, så holder det ikke med 99 prosent. Jeg har jobbet så hardt, så jeg føler jeg får betalt nå, sier en rørt Olsrud.

Ihor Repyukh fra Ukraina vant  20-kilometeren med Benjamin Daviet fra Frankrike på sølvplass.

BLE SYK I SOTSJI

Under Sotsji-OL for fire år siden ble Håkon syk to dager før 20 kilometeren, og måtte stå over.

Den ferske OL-bronsen er Håkon Olsruds aller første individuelle medalje i et internasjonalt mesterskap. Han har to medaljer fra stafetter.

Neste øvelse for Håkon Olsrud er sprint.

- Jeg er nok ikke noen sprinter, men kanskje denne oppturen gir meg noe ekstra, sier Olsrud.

ordføreren gratulerer

Nordbygda/Løten ski, som Olsrud representerer, var tidlig ute med gratulasjoner til bronsevinneren på sine nettsider. Martin Skramstad, leder i skiklubben, røper at han felte en tåre da han hørte intervju med Olsrud på radioen mandag morgen.

– Dette er veldig moro, først og fremst på Håkons vegne. Han er virkelig et stort forbilde for idrettsungdommen. Det rant en tåre da jeg hørte ham på radioen i dag tidlig, sier Skramstad til HA mandag kveld og fortsetter:

– Vi må se hvordan vi skal feire ham når han kommer tilbake. Vi har vært nedom moren og faren hans med blomster i dag.

En annen som er stolt av løtensokningen, er ordfører Bente Elin Lilleøkseth.

– Det er en fantastisk prestasjon! Jeg er så imponert over hva som bor i den idrettspersonen der, sier Lilleøkseth, som ikke kan annet enn å gratulere.

– For en fantastisk idrettsprestasjon. Bronse er gull! sier en stolt Lilleøkseth.

hilsen fra gahr støre

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre har gratulert Håkon Olsrud. Mandag kveld la han ut følgende på Twitter: «Gratulerer med bronse i Paralympics Håkon Olsrud! Jeg skjønner at du er sterk, hvis du har drukket den samme blåbærsuppa jeg fikk fra faren din da jeg gikk over Midtfjellet! Imponerende utholdenhet - lykke til videre!»

Det har seg nemlig slik at Støre har blitt servert blåbærsuppe under Birken, og en av dem som sto bak dette, var Håkons far Oskar Olsrud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.