Kretsrekord og personlige rekord på 60 meter med tiden 7,56 sekunder ble det etter første dag i årets Tyrvingleker. Tonje forbedret kretsrekorden med ni hundredeler. På 200 meter ble det også ny personlig rekord. 24,16 sekunder er 29 hundredeler under EM-kravet.

Tonjes 200 meter er den nest raskeste tiden i Norge i seniorklassen denne vinteren. Bare den ti år eldre Elisabeth Skattum fra Skjalg er bedre.

Etter at Tonje Fjellet Kristiansen fikk Mette Karin Ninive som trener, har det skjedd noe med Tonje.

For tre uker sa hun dette.

- Nå trener jeg med gutta og har fått ny trener. Jeg måtte bli langt tøffere i hode og det har jeg blitt. Nå er det morsomt med friidrett igjen, sa Tonje den gang.

Etter superløpet fredag kveld sa hun dette.

- Det fungerer rett og slett mye bedre. Nå har jeg fått opp farten igjen. Etter seieren på 60 meteren må jeg innrømme at det kom noen tårer. Når en trener hardt og får det til, så kommer tårene på meg. Nå får jeg håpe at det kommer noen tårer etter 200 meteren også som går lørdag kveld, sier hurtigtoget fra Vallset.

Sjøl om Tonje ble nummer to på 200 meteren, er dette sterke saker. Kun en utøver er raskere i landet enn Tonje Fjellet Kristiansen denne vinteren.

Fortsetter Tonje framgangen, er det nok ikke lenge før hun er den raskeste. For formpila peker bare oppover. Tonje satser ikke hardt på vintersesongen. Trener Mette Karin Ninive og Tonje har ikke toppet formen til denne helgen.

- Det er til sommeren topptidene skal komme. Jeg er med for å noen gjennomkjøringer. Derfor er dette tider som er svært gledelig, sier Tonje.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.