Ståle Solbakken har takket nei til å bli ny norsk landslagssjef i fotball. - Det ble for komplisert, sier han.

Det bekrefter FC København-treneren overfor NTB.

Solbakken skal i et møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb tirsdag ha gitt beskjed om at han ikke er aktuell som Per-Mathias Høgmos erstatter.

- Jeg har egentlig ikke tatt noe valg. Det hele ble avsluttet etter to møter. Det ble bare komplisert, sier 48-åringen til NTB.

Han var innstilt på å kombinere jobben som Norge-sjef med jobben i FCK.

- Ideen var å dobbeltjobbe, men det lot seg ikke gjøre. Jeg er veldig innstilt på å fullføre kontrakten med FCK, sier Solbakken.

Fåmælt Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier onsdag følgende til NTB om jakten på ny landslagssjef:

- Jeg har ingen ytterligere kommentar utover det jeg meldte i forrige uke. Vi er nå i en fase hvor vi har samtaler med flere kandidater, men vi har ennå ikke kommet dit at vi er klare til å gå i forhandlinger med én kandidat.

- Kan du bekrefte at Solbakken har takket nei?

- Det er ingen som er tilbudt jobben som landslagssjef. Den fasen er vi som sagt ikke kommet i ennå, svarer toppfotballsjefen.

Ståle Solbakken har kontrakt med FC København til sommeren 2018, men har antydet at han i løpet av 2017 vil samle familien. I øyeblikket bor han selv i den danske hovedstaden, mens kona og barna er bosatt på Hamar.

Solbakken har vært ansett som den heteste kandidaten til jobben som norsk landslagssjef etter at Høgmo fikk sparken i fjor høst. 1-2-tapet for Tsjekkia ble Høgmos siste kamp som landslagssjef.

Bekreftet samtaler

Solbakken har den siste tiden uttrykt seg positivt rundt landslagssjef-jobben, og nylig bekreftet han overfor NRK at samtaler med Norges Fotballforbund var innledet.

- Jeg har snakket litt med Nils Johan Semb, det har jeg. Men vi er ikke i mål på noen som helst måte, sa Solbakken til statskanalen under helgens idrettsgalla på Hamar.

Tidligere Stabæk-trener Bob Bradley er også blitt sterkt koblet til jobben som norsk landslagssjef. Han møtte Semb på Gardermoen sist uke. 

Amerikaneren, som nylig fikk sparken i Swansea etter bare noen måneder i jobben, seiler nå opp som en het kandidat til jobben som Høgmos erstatter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.