Med full fart og tøffe dueller, var sprinten på Veldre Sag en suksess for alle involverte, også for arrangørene fra MjøsSki. Dette var første gang de måtte sette stakefrie soner i løypene.

Stakefrie soner er tiltak fra skiforbundet og FIS, for å bevare klassisk som displin, og for å hindre at det blir rene stakerenn. 

Rennleder for lørdagens sprint, Trond Opsal fra MjøsSki, synes det er en positiv ting. 

- Jeg synes at det er glimrende med stakefrie soner. For da går alle på klassiske ski, og man hindrer mye ureglementert skøyting ved bruk av skøyteski. I dag har det vært helt suverent, og det har nesten ikke vært noen diskusjoner om skøyting. Det har fungert bra for oss, forteller han.

Opsal forteller at han er positiv til stakefire soner.

- Jeg synes det er et bra tiltak for å bevare klassisken. Det har jo blitt stadig mer staking, og når de eldre gjør det, følger de yngre etter. Jeg synes helt ærlig det har vært mye diskusjon for lite. Vi har ikke så mange regler i langrenn. Så om vi får en nå, så er det egentlig ikke noe problem, forteller han i solskinnet på Veldre Sag.

Resultater

I klassen J13 vant Mathea Enger fra Nordbygda/Løten. I G13 ble Kristian Engebakken fra Nordbygda/Løten nummer tre.

Dina Lidahl Lillejordet fra Vang Skiløperforening vant klassen J14. Mathilde Skoglund Østvold fra Vang Skiløperforening ble nummer to. Julie Jeistad fra Lismarka ble nummer tre.

I G14 vant Henrik Jevanord fra Moelven IL. Even Thorvaldsen fra Ottestad ble nummer to.

Gutter 15/16 ble vunent av Mats Opsal fra MjøsSki.

I klassen kvinner junior-senior ble Aurora Ullensaker Bjørn fra Vang nummer tre. 

Men junior-senior ble vunnet av Fredrik Helgestad fra Hamar. Johannes Bordal fra MjøsSki ble nummer to.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00