Før topplagene skulle velge motstandere til kvartfinalene, som droppes i gang i dag, visste Dragons-direktør Svein-Erik Edvartsen at Vålerenga som motstander kunne gitt en inntjening på rundt en halv million kroner - dersom de fikk tre hjemmekamper.

Følg den første kvartfinalen mot Sparta direkte nederst i artikkelen

- Enda mer penger i kassa

VIF feiget som kjent ut, og valgte ikke Storhamar på grunn av sportslig respekt for laget. Men klubbdirektøren på Hamar vest koster likevel på seg gullgliset.

- Vi fikk ikke Oilers, som med hotellovernattinger og flyreiser ville blitt et nullprosjekt rent økonomisk. Når vi i stedet fikk det lavest rangerte laget vi kunne fått, har jeg stor tro på at vi slår Sparta sammenlagt og tar oss videre til semifinalen. Der tviler jeg på at VIF velger Lørenskog eller Oilers når de har slått ut Stjernen, så mye ligger til rette for en klassiker i norsk ishockey i semifinalen og enda mer penger i kassa, sier Edvartsen til HA bare en time før kampstart i Sarpsborg.

- Veldig. veldig mye penger

Han og resten av administrasjonen har forsiktig budsjettert med 150.000 kroner i omsetning per hjemmekamp i kvartfinalen, med utgangspunkt i at det blir bare to hjemmekamper.

- Det er forsiktig, men det er det eneste vi kan være helt sikre på. Det er ikke fordi vi ikke tror på avansement, presiserer han.

I inntjening betyr det cirka 300.000 kroner - hvis det blir tre hjemmekamper av duellen med sarpingene.

- Det er veldig, veldig mye penger for oss det også. Og bare å komme til semifinale vil bety rundt 600.000 kroner i omsetning for oss. I beste fall kan vi omsette for 750.000 og tjene en halv million - basert på tallene fra fjorårets kvartfinaler mot VIF, forklarer han.

Mange Sparta-supportere er ventet

Derfor mener Edvartsen at Sparta likevel er den beste motstanderen klubben kunne fått i denne sluttspillrunden.

- De er ikke bare billige å spille bortekamper mot, men har også en av Norges største supporterklubber, og har allerede varslet at de kommer med fulle busser til OL-Amfi fredag neste uke. Hvor mye vi kan tjene på våre hjemmekamper avhenger selvsagt også av hvor mange av våre supportere som kommer for å heie, slutter Edvartsen.

Følg den første Sparta-kvart`n live her:

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.