• SJEFEN: Marianne Myklebust i Hamar Skiklubb er sjefen for skiskolen.

Marianne Myklebust i Hamar Skiklubb har gjort en formidabel jobb med årets sommerskiskole.

94 håpefulle skiinteresserte barn og ungdommer fra 20 forskjellige klubber, skal gjennom mange treninger og lære både teknikk og det som kreves for å bli en god skiløper. Det sosiale står likevel øverst på prioriteringslisten.

Marianne Myklebust er strålende fornøyd med at så mange har meldt seg på.

– Vi har tredoblet antallet på to år. Det er vi godt fornøyd med, sier sjefen for skolen til HA-sporten.

Vil inspirere

Myklebust vil ha fokus på miljø og trivsel, både under trening og ikke minst etterpå.

– Alle som er med her skal ligge sammen på skolen. Også de som er fra Hamar. Vi vil ha vennskapsbånd mellom utøverne, uansett hvilken klubb de kommer fra. Vi skal ha varierte treninger uansett ferdigheter, så er dette en skole for alle, fortsetter Myklbust.

Johnsrud Sundby kommer

13 lokale trenere skal bidra med sin kunnskap gjennom gode treninger. Ring-løperen Simen Sveen var med gjengen på Natrudstilen tirsdag.

Skiskolens elever får nok skolens høydepunkt på onsdagens trening. Da kommer verdens beste skiløper til sommerskiskolen: Martin Johnsrud Sundby skal ha en treningsøkt i Ankerskogen.

– Det er klart det er stas å få Martin til skolen. Jeg tror alle gleder seg til det. Det er noe helt annet å ha Martin som trener, enn bare å se ham på TV. Martin er sporty nok til å være med oss noen timer. Jeg tipper det blir en fin opplevelse både for oss som trenere og alle elevene, sier Myklebust.

Det er lagt opp til mange fine treninger. Det skal trenes på friidrettsbanen på Børstad. Der skal alle ha en løpstest. De aller yngste (fra 11 år) skal løpe 800 meter. De som er litt eldre skal prøve seg på en 1.500 meter. Her er det ikke om å gjøre å vinne over andre. De som vil vite tiden sin, får det. Ankerskogen vil også få besøk av skolen.

– Når elevene gikk på rulleski tirsdag, var Natrudstilen det beste stedet. Der ligger alt til rette for gode treninger med rulleski på beina, sier Myklebust.

Når elevene starter første trening om morgenen, må alle mobiltelefoner leveres inn.

– Vi vil ikke at elevene bare sitter og ser på mobilen mellom øktene. Vi skal være sosiale, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00