Dana Cup er i gang for fullt, og Norway Cup starter til helgen.Amandus Abrahamsen Skog og Even Karlsen på Moelvens G16-lag er på Dana Cup, og er veldig fornøyde med opplevelsen.

– Opplevelsen vår på Dana Cup har vært veldig bra sosialt. Orden og regler har vi selvfølgelig, men vi har veldig fokus på at vi skal ha en fin opplevelse når vi er i Danmark. Det får vi til, selv om fotballen også er i fokus. Vi har kost oss veldig og hatt en fin tur, forteller kaptein Abrahamsen Skog.

Resultatmessig har det ikke vært helt topp for Moelven-gutta. De leverte én seier og to tap i gruppespillet, og gikk til B-sluttspillet. Der møtte de Rygge i 16-delsfinalen, der de røk ut.

– Det sportslige kunne vært enda bedre. Vi hadde som mål å gå til A-sluttspillet, men det gikk ikke helt som forventet. Laget vårt har generelt sett hatt fokus på å spille som et lag og ikke så mye på resultater, forteller Even Karlsen fra Danmark.

ønske fra spillerne

Moelvens trener, Even Bjørke, forteller om hvorfor de har valgt å dra til Danmark på turnering.

– Vi dro til Dana Cup fordi det var et ønske fra spillerne våre. Det er fint å kunne dra dit gutta selv har lyst. Det sosiale er absolutt mest i fokus når vi drar på turneringer, og vi sørger for at alle har en fin opplevelse og godt med spilletid, sier Even Bjørke.

Han er opptatt av at gutta på laget skal representere klubben på en god og skikkelig måte.

– Vi er opptatte av gode holdninger, som representerer Moelven på en god måte. Vi ønsker spillere som oppfører seg bra, men vi er ikke noe voldsomt opptatt av regler som sådan. Etter det jeg har hørt har guttene hatt det strålende så langt, forteller Bjørke.

De lokale lagene som i år deltar på Dana Cup er HamKam med fire lag: G16, G15, G14 og G13 og Ottestad med fire lag: G19, G15, J16 og J14. I tillegg deltar lag fra Ridabu, Storhamar, Vallset og Stange i turneringen.

Vil gi dem en opplevelse

Pål Coon Andersen, som er trener for Ridabu G14, er klar på hvorfor laget tar turen til Ekebergsletta. (liste over puljene til lokale lag ser du i egen sak)

– Vi har valgt å reise til Norway Cup for å gi guttene en opplevelse for livet ved å delta i verdens største fotballturnering. Vi trenere har selv spilt i Norway Cup, og har mange gode minner fra denne uken. Sove sammen, spise sammen, spille fotball sammen i en intensiv uke gir et helt spesielt samhold i laget, som kommer til nytte i høstsesongen - og sikkert i mange år fremover, forteller Coon Andersen.

Laget har ambisjoner om å hevde seg godt på Ekebergsletta.

– I Norway Cup har vi ambisjoner om å ta oss videre til A-sluttspillet. Da må vi bli blant de to beste i en pulje på fire lag. Så håper vi å vinne i alle fall en kamp i A-sluttspillet. Jeg forventer at den dagen vi blir slått ut så kan vi si at det var mot et bedre lag, sier Ridabu-trener Pål Coon Andersen til HA-sporten.

Han tror regler og orden ikke kommer til å bli noe problem.

– Vi har ikke snakket så veldig mye om regler og orden. Vi kjenner guttene godt - de fleste har spilt sammen siden 6-års-alderen, og er en godt oppdratt gjeng. På Ekebergsletta får de gå fritt, men de må alltid være minst to sammen. Vi skal vi bo på Vålerenga skole med 14 spillere og fire ledere, sier Pål Coon Andersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00