I fjor spilte Idun-Kristine Jørgensen 4.-divisjonsfotball i Ottestad. Nå er det Idun-Kristine som skal redde Fart i kampen om opprykk. En spiller som trener Finn Willy Taugbøl stoler fullt og helt på.

– Idun-Kristine har vist gjennom spill i 2. divisjon og treninger at hun har nivået inne. Vi er heldige som har to meget gode keepere, sier trener Taugbøl.

LES OGSÅ: Frykter hun mister resten av sesongen

Gleder seg

Idun-Kristine er ikke av den nervøse typen. Hun har trent hardt for dette og gleder seg voldsomt til kamp og spesielt det å spille på hjemmebane.

– Det er jo dette jeg trener for. Det er selvfølgelig kjedelig at Lene (Lauve) er ute med sykdom, men slik er det. Jeg skal gjøre det jeg kan for at vi tar med oss tre viktige poeng, sier keepertalentet.

At Idun–Kristine er et stort talent, er det ingen som tviler på. Tidlig denne uke var hun på en samling i regi av Norges Fotballforbund på Toppidrettssenteret i Oslo. «Morgendagens keepere», som samlingen heter, er for de aller største talentene i Norge. Landslagstrener for keeperne Frode Grodås og tidligere toppkeeper Reidun Seth hadde ansvaret for de åtte talentene.

– Det var tre fine dager i Oslo. De ga helt klart mersmak, sier keeperen fra Ottestad.

Også keepertrener i Fart, John Bennet, er sikker på at Idun-Kristine er god nok for spill i 1. divisjon.

– Idun-Kristine har hatt en voldsom framgang mellom stengene. Hun er moden til å være bare 17 år. Selvfølgelig kan hun bli mye bedre, men talentet er det ingen tvil om, sier Bennet.

LES OGSÅ: Trenerteamet til Fart fortsetter i 2019

Stiller sterkt

Fart har få skader i troppen. Midtstopper Maren Kristine Andersen er tilbake etter en liten strekk i låret.

Midtstopper Inger Ane Hole har noe smårusk, men er nok klar for spill på søndag.

En svak omgang og en god omgang i siste kamp, gjør ikke trener Finn Willy Taugbøl nervøs.

– Nei, jeg har ikke mistet nattesøvnen. Vi har hatt en meget god treningsuke. Flere spillere er tilbake og vi stiller med et slagkraftig lag. Jeg tror det kan bli morsomt, sier Taugbøl.

Erkefienden Grei møter bunnlaget Bossekop på bortebane. Grei har ikke vunnet på bortebane siden 30. juni, men bør vinne nå. Fart møter Medkila, et lag som banket Grei i forrige runde.

LES OGSÅ: Mener Fart er klar for å bli en toppklubb

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00