Årets første løp gikk i Vikingskipet denne helgen. Årets Sommerløp er kun en gjennomkjøring for Ripsrud og en bekreftelse på at sesongen har startet. Hun fikk notert 40,64 sekunder på 500 meter og 1.23,45 på 1.000 meter i helga.

Stange-jenta har lagt ned store treningsdoser og har satt seg store mål for sesongen. OL i februar er drømmen, men Ripsrud vet at det blir knalltøft å komme dit.

Kan klare det

Forbundstrener Edel Therese Høiseth (51) vet hva som kreves på dette nivået.

Høiseth har hele 41 gullmedaljer i NM sprint, enkeltdistanser og allround. Hun følger hvert skøyteskjær Ripsrud tar. Etter helgens tre løp satt treneren og Martine Ripsrud og pratet lenge.

– Det er herlig å ha ei jente som Martine i laget. Hun vet hva som kreves, og er innstilt på jobbe hardt for å nå sine egne personlige mål, sier forbundstrener Høiseth.

For at Stange-jenta skal klare å nå målene, er det flere ting som må gjøres.

– Det er klart det er mye som skal gjøres. Martine har en fin teknikk, men den kan forbedres. Det må den om det skal gå raskere på isen. Det vet jeg og det vet Martine, fortsetter Høiseth.

Skal Ripsrud klare å forbedre teknikken, må det også mere muskler til.

– Det er riktig det. Hun må bli sterkere i enkelte muskler. Selvfølgelig er det noen som knekker koden med en gang, men dette er en jobb som det må jobbes med over tid. Det skal ikke være lett å nå verdenstoppen på skøyter. Heldigvis har vi ei jente i Martine som skjønner det må jobbes hardt i mange år for å oppnå topptider, sier Edel Therese Høiseth.

Stinn av trening

Noen topptider fikk ikke Martine Ripsrud fram i årets første løp. Det hadde heller ikke 21-åringen drømt om i sesongstarten i Vikingskipet.

– Når du skal gå 1.000 meter og kjenner syra komme etter bare 300 meter, så skjønner du at det er mye trening i kroppen. Hjernen ville, men musklene ville ikke denne gangen, sier Martine.

Det kommer viktige løp fra oktober. Stange-jenta vil erobre en landslagsplass, gå verdenscup – og NM kommer tidlig i sesongen. Gode resultater i verdenscupen må Ripsrud også oppnå, om OL-drømmen skal oppfylles. Hun må stabilisere seg på topp 20 i verden for å klare sesongens største delmål.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00