-Før den lille kollen i oppløpet så smalt det i leggen. Jeg hørte det smalt! Jeg følte at jeg ikke klarte å sparke ifra. De siste meterne ble veldig lange. Det var helt forferdelig, sier Marte Narum etter målgang. Hun sitter på bakken med is på leggen. I verste fall er noe av, i beste fall er det bare en strekk. Smilet er likevel på plass – hun har jo tatt bronsemedalje!

-Jeg hadde ikke noe resultatmål. Det var bare om å gjøre å få til et godt løp. Fikk jeg til det kunne jeg kjempe om medalje. Jeg har konkurrert lite i år, så jeg visste ikke helt hvordan jeg lå an, forteller Narum. Hun kapret bronsemedaljen med 14 sekunders margin.

-Jeg synes løpet var veldig bra, med unntak av en bom på slutten. Jeg er litt usikker på vegvalgene, men jeg hadde bra flyt og løp sikkert. Jeg gjorde det jeg hadde bestemt på forhånd, sier Narum. Vinneren ble Marianne Andersen fra Kristiansand OK foran Kamilla Olaussen fra Fredrikstad SK.

Utenfor pallen

Magne Dæhli, Halden SK, liker best de lange distansene. I NM måtte han likevel se seg slått av tre stykker og havnet dermed på fjerdeplass, 29 sekunder bak en medalje.
-Jeg er ferdig med sesongen. Jeg følte egentlig at sesongen var over etter verdenscupen for to uker siden. Jeg hadde ikke vært her om jeg ikke måtte, sier han. Løtensokningen åpnet bra og traff godt med vegvalgene sine.

-Midtveis rakna det. Jeg fikk noen småbommer, så bomma jeg på et vegvalg, også fikk jeg noen småbommer igjen. Da var det over, sier Dæhli, som endte opp hele 7:29 bak landslagskollega Olav Lundanes.

Thomas Natvig Årstad, også fra Halden, tok sølvet foran Paul Sirum fra Frol IL som tok bronsemedaljen. Dæhli stiller ikke på mellomdistansen i morgen, men på stafetten på søndag.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.