Foran 51 000 tilskuere, og det som blir kalt «the magic weekend» i rallycrossmiljøet, ble resultatet totalt annerledes enn planlagt for Hamar-gutten. Det startet så bra for Simon Syversen som viste tidlig på treningen at han hadde tempoet til å være med å kjempe i toppen. Men allerede i den første omgangen skulle det smelle. Inn i første sving hektet hjulet til Simon Syversen med en av konkurrentenes, og Syversen ble sendt ut i sandfella. Han kom inn på banen igjen, men måtte senere bryte da begge bakhjulene var punktert etter kontakten i første sving. Og enda verre skulle det bli i den tredje omgangen.

På vei inn den første svingen kommer en konkurrent fra utsiden og kjører rett og slett på Syversen. Han ble sendt inn i autovernet på innsiden og ruller deretter rundt på taket. Konkurrenten ble disket, men det hjelper lite for Syversen - som får omgangen sin ødelagt.

- Det har uten tvil vært det verste løpet i min karriere. Spesielt da jeg vet at jeg hadde mulighet til å være med og kjempe om seieren i helga. Dessverre er det en del av rallycrossen, selv om jeg syns jeg har fått ufortjent mye motgang denne helga. Nå kan vi ikke annet enn å nullstille og fokusere på Canada, sier han.

Tross all motgangen i helga, var det noe positivt å ta med seg. Etter iherdig innsats får mekanikerne i stand bilen, og Simon stilte til start igjen i den siste omgang. Der viser han mental styrke og kliner til med den raskeste rundetiden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00