Simen Sveen skulle kjempe om en plass i VM-troppen. En plass på pallen ville styrket hans sjanser for en tur til Falun-VM.

Men slik gikk det ikke. Han brakk skia, og måtte bryte dagens 15 kilometer på Røros.

Simen Sveen åpnet brukbart og lå  på 11. plass etter 5  kilometer, 31 sekunder bak teten.

To kilometer senere var han nummer 19, og da var han nesten 46 sekunder bak. Deretter valgte Simen Sveen å bryte.

- Jeg følte meg veldig pigg. Jeg åpnet rolig, men følte at det gikk veldig bra og jeg var på veg oppover. Så falt jeg og brakk den ene skia, og da var det gjort.

Nå er jeg fryktelig skuffet, og tenker: at det går an å ha så mye uflaks, sier en svært skuffet Simen Sveen. 

Gløersen vant

Anders Gløersen tok NM-gull på 15 kilometer fri teknikk torsdag og sikret VM-billetten på distansen.

Hans Christer Holund og Sjur Røthe tok henholdsvis sølv og bronse.

Gløersen gikk et meget solid løp og lå i teten hele veien. 28-åringens avslutning var det ingen som kunne matche.

Dermed kan Gløersen trygt starte forberedelsene til den tilsvarende distansen under VM i Falun. Rustad-løperen har en verdenscupseier på 15 kilometer fri teknikk fra tidligere i vinter og er selvskreven på det norske laget.

– Det ser sånn ut, ja. Tiden i dag viser at dette var et veldig solid løp. Det er jeg godt fornøyd med. Det var tungt, men jeg trøstet meg med at det gjaldt for de fleste, sa Gløersen til NRK etter målgang.

Hans Christer Holund imponerte under verdenscuprennene i Rybinsk sist helg, og torsdag fulgte han opp med en råsterk sølvmedalje på åpningsdistansen i NM. I mål var Lyn-løperen 15 sekunder bak norgesmester Gløersen.

– Helt rått. Jeg vet ikke om dette har sunket inn ennå. Det er dette jeg har trent for i hele år. Fantastisk, sa Holund.

– Dette var en jæklig hard løypa. Etter én runde var jeg helt ferdig, men jeg hørte samtidig at jeg lå godt an. Da var det bare å kline til og heller få en smell på slutten, tilføyde han.

Bronsevinner Sjur Røthe var 34,9 sekunder bak Gløersen i mål. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.