HAMAR: - Det er veldig morsomt å se at en ung norsk utøver som kommer fra en liten klubb, akkurat som meg, kan gjøre det så bra internasjonalt. Han er jo også fra Hedmarkhopp tidligere, sier Simen Tiller til HA-sporten.

Godt norsk nivå

I går reiste 15-åringen til Olympiatoppen i Oslo, og den siste dagssamlingen før avreise til tsjekkiske Liberec i dag.
Tirsdag og torsdag til uka skal han konkurrere individuelt og i lagsprint.
- Siden jeg ikke har sett noen startlister eller har konkurrert i utlandet tidligere, vet jeg ingenting om nivået, men jeg tror vi norske er på et bra nivå. Spesielt i lagsprinten tror jeg vi kan gjør det veldig godt. Det blir spennende, og jeg gleder meg skikkelig. Dette var et av sesongens virkelig store mål, forteller Tiller.

Best i generalprøven

Han ladet opp til ungdoms-OL med ei topphelg i Holmenkollen sist helg, der han like godt vant den yngste juniorklassen begge dager, tross at han fortsatt tilhører klassen under rekruttcup for 16-åringer.
- Det gikk veldig bra, ikke minst i hoppbakken begge dager. Jeg var litt tung i kroppen i langrennet etter en hard treningsperioden, men det tror jeg skal bli bra til uka. Jeg håper å få det til like bra i hoppene i ungdoms-OL, sier Moelven-utøveren.
Han slo de andre på det norske laget til ungdoms-OL i juniorklassen, mens han denne sesongen har blitt slått av neste ukes lagkamerat, Harald Riiber, når de har konkurrert i rekruttcupen for 16-åringer.

I Gudmunds fotspor

Simen har gått langrenn så lenge han kan huske. Hopp og kombinert ble det først da han var åtte-ni år, men siden var han hekta.
- Jeg føler at jeg er ganske allround nå. Fortsatt er jeg kanskje hakket bedre i langrennet i kombinert, men jeg har trent mye hopping og er veldig fornøyd med Hedmarkhopp og hopptrener Rune Rebne.
Til høsten håper Simen å følge i Gudmund Storliens fotspor videre, og ta sats fra Hedmarkhopp over til NTG på Lillehammer, og treningsgruppa der. I tillegg til Gudmund har storebror Ole Martin og Jan Christian Bjørn vært viktige lokale bidrag der i flere år.

- Viktig motivasjon

Simen er en av 31 norske ungdommer som skal målte krefter med jevngamle fra Europa i den tiende vinterutgaven av ungdoms-OL, eller European Youth Olympic Festival (EYOF).
Tidligere har norske utøver som Marit Bjørgen, Emil Hegle Svendsen og Marte Kristoffersen fått sin første internasjonale erfaring her.
- Dette er en nyttig aren for unge talenter. Det viktigste er at deltakelsen blir en inspirasjon og motivasjon til videre satsing, og er en del av læringsprosessen for å bli en toppidrettsutøver, sier Hanne Staff, avdelingsleder for Unge utøvere ved Olympiatoppen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.