2017 var et svært godt år for Jonathan Quarcoo. Orion-løperen tok NM-gull på både 100 og 200 meter, sikret seg bronsemedalje på 100 meter i U23-EM og fikk sin VM-debut i London.

Med ny manager på plass før årets sesong skal veien nå bli kortere til de aller største stevnene.

– Jeg skaffet meg ny manager like før jul. Det er viktig å ha med seg noen som virkelig kjenner «gamet» og som kan hjelpe meg med å få bedre matching, sier Quarcoo.

Viktig med kontakter

I friidrettsverdenen er det nemlig ikke alltid like enkelt få innpass i de største stevnene utenfor Norges grenser, selv for et supertalent som Quarcoo.

– Om du er blant de aller beste blir du invitert uansett, men for utøvere på nivået til Jonathan er det ofte litt tilfeldig hvem som får invitasjonene. Da er det viktig å ha en manager med gode kontakter internasjonalt, sier Quarcoos trener Mette Karin Ninive.

– Med tanke på hvor suveren han var i Norge forrige sesong er det viktig at han nå får matching på et enda høyere nivå for å ta ytterligere steg, legger hun til.

God oppkjøring

Quarcoo kom forrige søndag hjem etter en tidagers treningsleir i Portugal. Sprint-esset er svært fornøyd med hvordan kroppen føles like før sesongen for alvor braker løs.

– Sesongoppkjøringen har gått veldig bra. Jeg fikk trent veldig godt i Portugal og har klart å holde meg skadefri og frisk, sier han.

Sesongens første store test kommer allerede 18. mai. Med en manager som trekker i trådene har Quarcoo da fått muligheten til å stille til start i et større showløp i Manchester.

– Det blir veldig spennende. Det er et sterkt felt som stiller, blant annet en tidligere verdensmester på 60-meter. Det vil gi meg en god indikasjon på hvordan jeg ligger an, sier Quarcoo.

Jakter EM-finale

Norges raskeste mann har friidretts-EM i Berlin som det store målet for sesongen.

Selv om han vanligvis ikke liker å snakke om ambisjoner, innrømmer han at finaleplass kan være innen rekkevidde.

– Jeg har lyst til å komme til finalen. Det kommer til å være mange om beinet, men jeg tror det er realistisk dersom jeg holder meg skadefri og fortsetter utviklingen fra i fjor, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00