Modølen Thomas Lehne Olsen ble tidlig i vinter omtalt som et fjerde spissvalg i Strømsgodset.

– Jeg var nok det før sesongoppkjøring startet. Da var jeg vel nærmest glemt, og jeg trodde ikke at jeg skulle klare å kjempe om en plass på A-laget selv heller. Jeg regnet med å være i Strømsgodset fram til sommeren for så å finne meg en ny klubb. Jeg blir i Strømsgodset nå, fastslår Lehne Olsen.

For han bestemte seg for å gjøre et skikkelig forsøk på å vise at han kunne være en spiss å satse på for trener David Nielsen.

Føler at det er ganske jevnt

– Nå er jeg toppscorer i treningskampene med tre mål: mot Hammarby, Torpedo Moskva og Odd. Jeg synes jeg har levert såpass bra at jeg tror det er ganske jevnt om spissplassene. Forhåpentlig er det ikke lettere å få en plass om du heter Kovacs eller Sørum, sier Lehne Olsen.

I helgens treningskamper spilte Thomas på Strømsgodsets andrelag som slo Sandefjord-reservene hele 10–1. 23-åringen noterte seg for fire scoringer og tre målgivende pasninger.

Spissen med bakgrunn i Moelven og HamKam sier det er flere årsaker til at han har fått et løft.

– Kanskje var oppholdet i Ull/Kisa i fjor høst bra for meg. Jeg fikk scoret mål og sluppet meg mer løs. Dessuten har jeg vært skadefri fra i høst. Bank i bordet, sier Thomas.

Han har nemlig hatt sine skadeproblemer etter at han kom til Drammen. Det første året fikk han skuldra ut av ledd i mars måned. Høsten 2013 tok han et leddbånd i ankelen.

Fått bedre selvtillit

Thomas legger heller ikke skjul på hvor viktig det er for en spiss å ha troen på egne ferdigheter.

– Nå har jeg veldig bra selvtillit, og har bra uttelling på skuddene også på trening. At jeg også får bra med ros av både medspillere og trenere, er viktig for meg.

– Nå håper jeg det fortsetter sånn, så skal det ikke bli lett å komme uten om meg.

– Hva er målet for sesongen?

– Å spille meg inn på laget og score mitt første tippeligamål. Det gjelder å ta vare på de sjansene en får, sier Thomas Lehne Olsen.

På spørsmål til David Nielsen om Thomas er et fjerdevalg som spiss, svarer treneren at dette alltid er noe som vil endre seg i løpet av en sesong.

– Han er en av fire spisser, sier treneren, som synes Thomas har gjort det veldig bra i sesongoppkjøringen.

Og han er ikke overrasket.

– Nei, jeg vet det bor mye i Thomas. Han er en fantastisk avslutter og målscorer, mener Nielsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.