Søndag var Marius Karlsen og flere andre ironman-utøvere fra Hamar i aksjon i Haugesund.

Og Karlsen og guttene nøyer seg ikke med vanlig triatlon, her er det nemlig langdistanse-varianten som gjelder:

3.8000 meter svømming.

180 kilometer sykling.

42 kilometer løping.

Det er med andre ord ikke rom for å ta denne idretten på hælen.

satser hardt

Karlsen forteller til HA-sporten at han legger mye arbeid i å bli så god som mulig.

– Jeg startet med dette da jeg flyttet til Hamar for å gå på skolen for tre år siden. Miljøet her er veldig imøtekommende, og jeg ble tatt imot med åpne armer.

Søndag ble han nummer to av samtlige utøvere i Haugesund.

Han forteller at han har vært nøye i planleggingen av løpet.

– Jeg hadde vært der i to uker, slik at jeg kunne vite om alle kneiker og høyder. Løypen var ikke flat, så det var viktig å få et godt bilde i forkant, sier han.

Han er fornøyd med gjennomføringen.

– Svømmingen gikk litt dårligere enn forventet, mens syklingen gikk bra. Jeg fikk krampe i beina etter 140 kilometer, og derfor måtte jeg sykle litt roligere inn. Løpingen gikk veldig bra, og der var jeg blant de ti beste. Tiden min på løpingen ble tre timer og 12 minutter. Det var varmt, men samtidig veldig morsomt at jeg fikk det til å klaffe, sier han.

vanskelig å tjene penger

Karlsen gjør dette mens han studerer, for det er ikke lett å kunne leve av idretten.

– Det var ingen pengepremie i dette løpet. Dersom du blir proff og kan stille i proffklassen, er det store penger å tjene. Men per nå er det lite penger. Det er mindre løp som har pengepremier, slik som noen skiløp har, forteller han.

– De som tjener penger i Norge, gjør det gjennom sponsorer.

Selv om pengesummene ikke er store, var forbrenningen hans det under søndagens løp.

– Jeg forbrant over 7.000 kalorier. En jeg kjenner, som drev på i 13 timer, brente 10.000 kalorier. Det er mye, gliser han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.